Άμεση ήταν η επέμβαση των  εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. και συνολικά 3 οχήματα του Συνδέσμου στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην οδό Αγίου Αθανασίου της Δ.Κ. Άνοιξης του δήμου Διονύσου σε αποθήκη αδρανών και πλαστικών υλικών.
Στο περιστατικό έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ομάδες εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου Διονύσου, που απέτρεψαν την επέκτασή της πυρκαγιάς προς τις γύρω περιοχές. 
Παρόντες από τα πρώτα λεπτά στο περιστατικό ήταν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, η Αντιδήμαρχος Διονύσου Γιούλα Λακαφώση και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Κρητικός και Χρήστος Πέππας.
Η πυρκαγιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.  
Ο Σ.Π.Α.Π. συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της Κ.Ε.Δ.Ε. δήλωσε: « Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα  για τον καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό της επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.),  τους αιρετούς, τους εθελοντές και τους  εργαζομένους τουΔήμου Διονύσουαλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν άμεσα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.