Για την πορεία  και την αποτελεσματικότητα του μεγάλου προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, σίτισης 60.000 πολιτών σε Αττική  και Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος
σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Σμύρνη.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στους χώρους όπου ευπαθείς ομάδες πολιτών λαμβάνουν καθημερινά 400 μερίδες φαγητού και ενημερώθηκε για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε με χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών μέσω της Περιφέρειας Αττικής και συνεργασία των Δήμων με την Εκκλησία.

«Ήθελα να δω από πρώτο χέρι την πολύ σημαντική δουλειά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που κάναμε από κοινού το υπουργείο Εσωτερικών με την Περιφέρεια Αττικής, με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και πάντοτε σε πολύ στενή συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: 
«Είναι σπουδαίο ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα τουλάχιστον 200 συμπολίτες μας εξασφάλισαν όλη αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού τα αναγκαία προς το ζην. 
Φυσικά, είναι στις προθέσεις μας, το επόμενο διάστημα να συνεχίζουμε να στηρίζουμε με ένα παρόμοιο πρόγραμμα, μέσα από συμπράξεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη διατροφής. 

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω. Ούτε ένας πολίτης δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας».
Τον υπουργό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και τον ευχαρίστησε που υποστηρίζει το Πρόγραμμα. «Υποστηρίζει και στηρίζει όχι μόνο αυτό το πρόγραμμα αλλά όλα τα προγράμματα.  Παρέχουμε τετρακόσιες μερίδες καθημερινά στους συμπολίτες μας μέσω της Εκκλησίας αλλά και μέσω της κοινωνικής μας υπηρεσίας και θέλω να τον προτρέψω ώστε το πρόγραμμα να συνεχιστεί.

Είναι πραγματικά ένα πετυχημένο πρόγραμμα και βοηθάει τους δημότες μας καθ’ ολοκληρίαν», τόνισε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνομίλησε και με πολίτες που λαμβάνουν το συσσίτιο και οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη.

Ο υπουργός  Εσωτερικών συνομίλησε και με τον Μητροπολίτη Συμεών για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Εκκλησία εν μέσω της πανδημίας καθώς, λόγω της μη λειτουργίας των ναών, ήταν δύσκολη η στήριξη στους πολίτες που είχαν ανάγκη.
Από  πρόγραμμα συσσιτίων του υπουργείου Εσωτερικών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σιτίζονται περίπου 60.000 άτομα.
Αύριο στις 13.30 ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ο συντονισμός δράσεων Εκκλησίας – πολιτείας για τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης προς εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.