Φρίκη στη Βολιβία : Μάζεψαν πάνω από 400 πτώματα από τους δρόμους

Η αστυνομία περισυνέλεξε πάνω από 400 πτώματα ανθρώπων από τους δρόμους και τα σπίτια τους σε όλη τη Βολιβία κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών, εκ των οποίων το 85% θεωρείται ότι είχαν υποκύψει στην COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος (FELCC).

Τα επίκεντρα του κοροναϊού

Μεταξύ της 15ης και της 20ής Ιουλίου, στελέχη της FELCC προχώρησαν στην περισυλλογή 191 πτωμάτων στην Κοτσαμπάμπα (κεντρικά), 141 στη Λα Πας και 68 στη Σάντα Κρους, περιφέρεια στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισές από τις 61.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των Aνδεων, διευκρίνισε μιλώντας στον Τύπο ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης αυτής, ο Ιβάν Ρόχας.
Aλλα 11 πτώματα περισυνελέγησαν στην Ποτοσί (νοτιοδυτικά) και 9 στην Τσουκισάκα (νοτιοανατολικά). Περίπου το 85% των ανθρώπων αυτών είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό ή είχαν συμπτώματα, σύμφωνα με τον Ρόχας.
Οι υγειονομικές αρχές τονίζουν πως η πανδημία του κοροναϊού επιταχύνεται στη Λα Πας και στην Κοτσαμπάμπα.

Πάνω από 2.200 θάνατοι

Ο Ισημερινός, που γειτονεύει με τη Βολιβία, είχε βιώσει ανάλογες καταστάσεις την άνοιξη, όταν οι αρχές, που αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν μπροστά στην κορύφωση της πανδημίας, αναγκάστηκαν να στείλουν την αστυνομία και τον στρατό για να απομακρυνθούν τα πτώματα από τους δρόμους και τα σπίτια στη Γουαγιακίλ (δυτικά), μεγάλο λιμάνι και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.
Επισήμως, στη Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται πάνω από 2.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.