Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο Οργανώσεων Θεσσαλονίκης Χρυσόστομο Τσατσούλη και τον Υπεύθυνο Οργανωτικού Βόρειας Ελλάδας Παναγιώτη Λεμπέση, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Χρήστο Δαραμήλα, με τον οποίο συνομίλησε για τις ανάγκες των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, τις επιπτώσεις στην υγεία τους, τους τρόπους ενημέρωσης και συνδρομής των ατόμων με διαβήτη.
Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ιδρύθηκε το 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) και αριθμεί στη δύναμή της 27 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Με 23 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς παρουσίας στη χώρα μας, έχει ως κύριο στόχο της αφενός την ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού, αφετέρου την προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας, αλλά και οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σοβαρή αυτή χρόνια νόσο, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα όπως η ενδεχόμενη τροποποίηση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, η στελέχωση των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων, καθώς και η εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη να έχουν πρόσβαση σε όλα τα νεότερα και τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα για την αντιμετώπιση της πάθησής τους.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την υγεία και την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. για τη διαρκή τους προσπάθεια προώθησης του υγιεινού τρόπου ζωής, της πρόληψης και της αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και καταπολέμησης του στίγματος γύρω από τη χρόνια αυτή πάθηση».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.