Βασιλειάδης στο MEGA για Μάνη και Κύθηρα: Μου στέρησαν εναέρια μέσα σε κρίσιμες στιγμές για την φωτιά

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και στη Δώρα Αναγνωστοπούλου, μίλησε ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης, σχολιάζοντας τις σοκαριστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αποδεικνύουν πολιτικά παιχνίδια πίσω από την κατάσβεση πυρκαγιών και την απόδοση ευθυνών.
«Τις τελευταίες μέρες βλέπω μια προσπάθεια σπίλωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Έχω υπηρετήσει στο Πυροσβεστικό Σώμα 31 χρόνια. Και δεν επιτρέπω σε κανέναν να σπιλώνει το Πυροσβεστικό Σώμα. Το πυροσβεστικό δέντρο κάθε χρόνο ποτίζεται με το αίμα των πυροσβεστών. Κάθε χρόνο έχουμε δεκάδες ήρωες που δίνουν τη ζωή τους για την προστασία των περιουσιών και του περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης.
Σε ερώτηση για το αν θα κινηθεί νομικά για τη σπίλωση του ονόματός του, μετά και της αποκαλύψεις ότι ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής προσπαθούσε να τον εκπαραθυρώσει, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι «Έχω καταθέσει για την πυρκαγιά σε Μάνη και Κύθηρα και κατέθεσα και όλα τα έγγραφα στοιχεία που είχα. Τα οποία αποδεικνύουν το ότι μου στερήθηκαν τα εναέρια μέσα, ή μου αφαιρέθηκαν τα εναέρια μέσα από κρίσιμες ώρες, με δυσμενείς συνέπειες για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Δεν γνωρίζω αν έγινε με σκοπιμότητα. Αυτό που ξέρω και που καταθέτω εδώ και τρία χρόνια είναι ότι επιχειρησιακά μου στερήθηκαν μέσα. Το γιατί έγινε, νομίζω ότι οφείλει η Δικαιοσύνη να το βρει».
«Εμένα μου κάνει τεράστια εντύπωση το εξής ερώτημα. Άντε εγώ το ήξερα, ή το υποψιαζόμουν ότι παίζονται τέτοια παιχνίδια. Ο Καπέλιος το έκανε ή δεν το έκανε. Ο Ματθαιόπουλος πώς το ήξερε; Με προβληματίζει τόσες μέρες που είδα τα δημοσιεύματα. Αυτό δεν χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Σώματος είναι μεμονωμένα περιστατικά και θα πρέπει η δικαιοσύνη να αποφανθεί τι έγινε» κατέληξε ο κ. Βασιλειάδης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.