Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού η υποχρέωση όλων μας για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Govid-19, αλλάζει πλήρως τις συνήθειες και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητα μας. Ίσως είναι η πρώτη φορά που πρέπει να  αποδείξουμε ότι η γνώση που διαχέεται στις σχολικές αίθουσες δεν είναι κενή περιεχομένου, αλλά ενεργοποιεί το απαραίτητο συστατικό κάθε πραγματικού πολίτη: την υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Παράλληλα, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την ημέρα που γονείς και πολιτεία εμπιστεύονται στα χέρια των εκπαιδευτικών ό,τι πιο σημαντικό: την εκπαίδευση των παιδιών τους. Δέσμευση και στοίχημά τους είναι να δουλέψουν σκληρά για να προσφέρουν, εκτός από τη γνώση, δυνατότητες και κίνητρα. Η εκπαίδευση είναι η πύλη προς έναν κόσμο ονείρων. Το κίνητρο είναι το κλειδί.

Για τους μαθητές, η επιστροφή στο σχολείο μετά από ένα μακρύ καλοκαιρινό διάλειμμα είναι γεμάτη από ανάμικτα συναισθήματα: ενθουσιασμός αλλά και άγχος, μπροστά στο καινούριο. Να θυμούνται πως το σχολείο είναι ο χώρος όπου κάνουν φίλους, γνωρίζουν νέα πράγματα, μαθαίνουν για τη ζωή. Η σχολική χρονιά που ξεκινά, παρά τις δυσκολίες, είναι μια ευκαιρία να θέσουν νέους στόχους. Να ανεβάσουν πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων από τον εαυτό τους. Να είναι περίεργοι! Η περιέργεια οδηγεί στη μάθηση, η μάθηση χτίζει μια μεγάλη αποθήκη γνώσεων, η γνώση επιφέρει αμέτρητες ευκαιρίες και οι ευκαιρίες οδηγούν στην εκπλήρωση των στόχων. 

Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ας συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά που τους έχει αναθέσει η ζωή: την προσπάθεια για το καλύτερο. Ο Δήμος και όλοι εμείς, θα είμαστε στο πλευρό τους.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.