Αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη μετέβη στις εγκαταστάσεις της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Σουφλί, παραδίδοντας το φορτίο με τα υλικά

 

Καϊτεζίδης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακρίτες φύλακες των συνόρων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης»

«Η ακριτική Ελλάδα, είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους»

 

Υγειονομικό υλικό  και μέσα ατομικής προστασίας στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού  (ΜΚΤΠ) που εδρεύει στον ακριτικό Δήμο Σουφλίου, παρέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των στρατιωτών  που φυλούν τα ανατολικά σύνορα της χώρας, στον Έβρο.

Το φορτίο με το υλικό παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι από αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος συνοδεία του Α΄ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου και του Αντιπροέδρου  της ΠΕΔΚΜ, Δημάρχου  Νεάπολης – Συκεών, Σίμου  Δανιηλίδη, μετέβη στις εγκαταστάσεις της 50ης  ΜΚΤΠ.

Τον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ και τα μέλη της αντιπροσωπείας υποδέχθηκαν  στο Δημαρχείο Σουφλίου, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Καλακίκος και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης.

Τα υλικά παραδόθηκαν στον Ταξίαρχο, Χρήστο Μπακιρτζή, στον οποίο οι Δήμαρχοι δήλωσαν ότι η Αυτοδιοίκηση στηρίζει και θα στηρίζει πάντα τον αγώνα που δίνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των συνόρων της Πατρίδας μας.

«Ήρθαμε εδώ στην ακριτική Ελλάδα, στο Σουφλί, αυτήν την Ελλάδα που μας κάνει πραγματικά περήφανους για να πούμε ως Περιφερειακή Ένωση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, το δικό μας ευχαριστώ στους ακρίτες φύλακες των συνόρων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Για το λόγο αυτό, ανταποδώσαμε συμβολικά, προσφέροντάς υγειονομικό υλικό και μέσα  ατομικής προστασίας για αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά των συνόρων, που να μην ξεχνάμε είναι και δικά μας παιδιά, παιδιά της κάθε ελληνικής οικογένειας. Θέλω να είναι βέβαιοι ότι είμαστε πάντοτε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που φυλούν Θερμοπύλες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης.

Ο ίδιος, ανέφερε μάλιστα ότι μπορεί η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ να επισκέφθηκε την ακριτική αυτή περιοχή, προκειμένου να εμψυχώσει τους ακρίτες, που δίνουν μαθήματα πατριωτισμού και προσήλωσης στο καθήκον,  αλλά συνέβη, όπως είπε, το αντίστροφο: «επιστρέψαμε εμείς πιο εμψυχωμένοι από αυτούς τους ανθρώπους και νιώσαμε πιο Έλληνες».

Ο εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό, που θα διατεθεί σε μονάδες φύλαξης των ανατολικών συνόρων της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτές που εδρεύουν στα όρια του παραμεθόριου Δήμου Σουφλίου, αποτελεί δωρεά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στους στρατιώτες και τα στελέχη των μονάδων, οι οποίοι κάτω από πιεστικές συνθήκες, βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, έναντι των πυκνότατων και υγειονομικά ανέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. 

Μετά το Σουφλί, η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ, επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις στα Δημαρχεία με τους Δημάρχους, κ.κ Βασίλη Μαυρίδη και Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου αντίστοιχα, συζητώντας θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα που απασχολούν συνολικά την Αυτοδιοίκηση.

 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.