Στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ ΑΕ) βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης την Τρίτη 28 Ιουνίου, όπου παραβρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης με νέο ανάδοχο που αναλαμβάνει να αποπερατώσει το σχολικό συγκρότημα στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης. Παρόντες πέραν από τον Δήμαρχο ήταν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού  Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Έργων Χαράλαμπος Μυγδάλης και φυσικά ο νέος ανάδοχος.

    Με την υπογραφή της σύμβασης ξαναξεκινά και ολοκληρώνεται σύντομα ένα έργο που ήταν βαλτωμένο, καθώς ο προηγούμενος ανάδοχος είχε κηρυχθεί έκπτωτος. Χάρη στις ενέργειες της διοίκησης της ΚτΥπ ΑΕ και το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή κατέστη δυνατό το έργο των σχολείων να συνεχιστεί και να απορροφηθούν πόροι του ΕΣΠΑ, καθώς υπήρξε σοβαρός κίνδυνος απένταξης. Έτσι τον Απρίλιο το  Δ.Σ. της ΚΤΥΠ πήρε απόφαση για την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας. Μέσα σε αυτούς τους μήνες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και προέκυψε ο νέος ανάδοχος, ο οποίος ξεκινά άμεσα,  καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός 240 ημερών.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι παραβρέθηκα στην υπογραφή σύμβασης με το νέο ανάδοχο σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο μας. Με την ολοκλήρωση ενός Δημοτικού και δύο Νηπιαγωγείων στο Ηλιακό Χωριό λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο μας με νέα κτίρια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, με τον οποίον είχαμε συνεχή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα για το έμπρακτο και προσωπικό  ενδιαφέρον του, ώστε να γίνει η επανεκκίνηση κατασκευής των σχολείων και να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα. Επίσης, τους κυρίους Γιάνναρη και Κατσίπο από την ΚΤΥΠ για τις επανειλημμένες επικοινωνίες και συναντήσεις και την αγαστή συνεργασία, από τότε που ανέλαβαν τη διοίκηση της εταιρείας. Χάρη στις ενέργειές τους βλέπουμε ένα βαλτωμένο έργο να ξαναρχίζει και να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες 240 ημέρες. Χρειάστηκε μεθοδικότητα και πολλή δουλειά, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να δρομολογούμε την οριστική λύση του ζητήματος της σχολικής στέγης  για τη νέα γενιά του Δήμου μας.»Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.