Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης συμμετέχει σήμερα στην ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR), στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, με θέμα «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί μελέτη που έχει εκπονήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών, σχετική με θέματα που αφορούν την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης από τον Γενικό Γραμματέα του CEMR Frederic Vallier, ενώ ο Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ Αλέξης Καστρινός, Δήμαρχος Πηνειού, θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την οικονομική κατάσταση των δήμων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση σε τρεις θεματικούς κύκλους:
Δήμοι και χρηματοπιστωτικό σύστημα, Αναπτυξιακά Προγράμματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοσιονομική αποκέντρωση.
Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας στρατηγικής για τα οικονομικά των δήμων, συνυπολογίζοντας τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στους ευρωπαϊκούς δήμους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.