Ο Παναθηναϊκός είχε κάποια καλά διαστήματα στο φιλικό με την Ουντινέζε, όμως δεν έκρυψε και ορισμένες αδυναμίες στην άμυνα που καλείται να τις βελτιώσει εν όψει του πρώτου αγώνα των προκριματικών του Champions League με την Βελγική Κλαμπ Μπριζ...


Με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με την Ουντινέζε. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης. Δεξιά ο Βέμερ, αριστερά ο Πράνιτς και στο κέντρο της άμυνας οι Ταυλαρίδης και Σάντσεθ. Μπροστά από τα δύο στόπερ ήταν ο Τάσος Λαγός και πιο μπροστά του οι Ατζαγκούν και Ζέκα. Επιτελικός μέσος ήταν ο Νίνης και στην επίθεση ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Γκολ με το καλημέρα, σφιχτή άμυνα και κατοχή της μπάλας ήταν τα τρία σημεία που θα μπορούσε να κρατήσει κανείς από το πρώτο ημίχρονο του επίσημου φιλικού του Παναθηναϊκού με την Ουντινέζε των Καρνέζη και Κονέ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η ομάδα από την Ιταλία, στην πρώτη της ουσιαστικά επίσκεψη με αξιώσεις στα «πράσινα» καρέ κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με το... κρέμασμα του Φερνάντες στον Κοτσόλη και έπειτα έσφιξε πολύ καλά την άμυνά της περιορίζοντας το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη οι παίκτες του Τριφυλλιού, παρά το γεγονός ότι είδαν την Ουντινέζε να παίρνει το προβάδισμα από νωρίς στο ματς, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν μπορούσαν να την μετουσιώσουν εύκολα σε ευκαιρία για γκολ αφού οι Ιταλοί είχαν σκληρύνει κατά πολύ την αμυντική τους γραμμή. Στο πρώτο μέρος αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Βέμερ, ο οποίος δοκίμαζε συχνά επελάσεις και είναι ένα στοιχείο πολύ θετικό που σίγουρα θα το κρατήσει ο Γιάννης Αναστασίου. Επίσης δραστήριος ήταν ο Καρέλης, που έδειξε για άλλη μια ακόμη φορά πόσο πολύ έχε εξελιχθεί και ότι στον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Έλληνας επιθετικός θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκινησε πιο δυναμικά και προτού ισοφαρίσει με τον Μάρκους Μπεργκ, στο 56' μετά από πάσα του Λαγού, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μετά από αυτό το γκολ βέβαια η Ουντινέζε ανέβασε την απόδοσή της και στο 76' μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και έβαλε τον Αγκίρε μέσα στο παιχνίδι, ο οποίος κέρδισε την μπάλα και με τον ίδιο τρόπο, όπως ο Φερνάντες στο πρώτο ημίχρονο, κρέμασε τον Στέφανο Κοτσόλη.

Προς το τέλος του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες για να φτάσουν εκ νέου στην ισοφάριση. Στο 88' ο Πέτριτς εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο πορτιέρο της Ουντινέζε έδιωξε δύσκολα και στο 91' ο Κουτρουμπής πάσαρε εξαιρετικά στον Λουντ, όμως ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.