Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κατά την διάρκεια διανομής δωρεάν ρούχων, σε ένα εργοστάσιο στο Μιμενσίνγκ, στο βόρειο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το πλήθος προσπάθησε να μπει με την βία από μια στενή είσοδο μέσα στο εργοστάσιο του Μιμενσίνγκ στο οποίο διανέμονταν δωρεάν ρούχα και όπου πολλοί άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά προτού ακόμη ξημερώσει, δήλωσαν αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν παρουσιάζουν μια σκηνή φρίκης, με εκατοντάδες πέδιλα βουτηγμένα στο αίμα και σκισμένα στην είσοδο του εργοστασίου αυτού, το οποίο παράγει καπνό για μάσημα.

«Βρήκαμε 24 πτώματα. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες φτωχές και εξαθλιωμένες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Μόινουλ Χακ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι από 50 τραυματίες.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Η γυναίκα μου είχε πάει εκεί για να πάρει ρούχα για εκείνη και για τα παιδιά μας», διηγήθηκε ο Μοχάμαντ Ρόμπιουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Somoy Television.

«Δεν ξέρω τι θα απογίνουν τα παιδιά μου», πρόσθεσε προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

«Μόλις άνοιξαν τα ρολά όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει, να σπρώχνει και να πέφτει. Όταν έπεσε κάτω ένας άνθρωπος, έπεσαν κι άλλοι 15 με 20. Οι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξαναέκλεισαν την πόρτα», διηγήθηκε.

Η πρωθυπουργός Σεΐχα Χασίνα εξέφρασε την βαθειά της λύπη για την τραγωδία αυτή, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο BSS. Σε συλλυπητήριο μήνυμά της, εξέφρασε την "βαθειά της υποστήριξη στις οικογένειες που πενθούν", σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και έξι άλλοι άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή δεν εγγυήθηκαν τη δημόσια ασφάλεια, σύμφωνα με την αστυνομία και τις αρχές. Επίσης συστάθηκε μια αστυνομική επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος αυτού και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.