Η Γερμανία μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπέστη βαριά πολιτική ήττα, δεν την εμπιστεύεται και ζητάει κυβέρνηση ειδικού σκοπού;
Το ισχυρότατο ΝΑΙ 251 βουλευτών, δηλαδή σχεδόν καθολικής πλειοψηφίας της ελληνικής βουλής, επικυρώνει το μνημόνιο το οποίο καλείται να υλοποιήσει ο βαρύτατα πολιτικά τραυματισμένος ΣΥΡΙΖΑ. 
Η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή ολοκληρώθηκε στις 03:25 τα ξημερώματα, είχε προηγηθεί η θετική εισήγηση των θεσμών στην ελληνική πρόταση που σημαίνει ότι οι τεχνοκράτες εισηγούνται θετικά στο σημερινό Eurogroup να κλειδώσει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και δανειστών. 
Μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα σχέδιο για χρηματοδότηση 74 δισεκ. εκ των οποίων τα 58 δισεκ. τα καταβάλλει ο ESM και τα 16 δισεκ. το ΔΝΤ.
Η μεγαλύτερη ανησυχία εδράζεται στην στάση της Γερμανίας, όχι ως προς την συμφωνία αλλά ως προς την ελληνική κυβέρνηση. 
Το σατανικό γερμανικό σχέδιο πέτυχε 100%. 
Μετέτρεψαν το ισχυρό ΟΧΙ της κοινωνίας σε ισχυρότατο ΝΑΙ.
Με διαφορά μιας εβδομάδας το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ καθώς οι ευρωπαίοι δεν έδωσαν άλλη επιλογή. 
Καταστροφή με μνημόνιο ή Αρμαγεδώνας με χρεοκοπία και Grexit. 
H πρώτη νίκη των γερμανών ήταν αποφασιστική. 
Μετέτρεψαν το ΟΧΙ της κοινωνίας σε ΝΑΙ της Βουλής. 
Εν συνεχεία προκάλεσαν λόγω του σκληρότατου μνημονίου τεράστιες πολιτικές απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς 17 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν. 
Επειδή κανείς δεν θέλει εκλογές στην Ελλάδα, εκλογές δεν θα γίνουν τουλάχιστον για το ορατό μέλλον. 
Όμως επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί βαριά ήττα, υπάρχει ανησυχία μήπως η Γερμανία θέσει θέμα…νομιμοποίησης της ελληνικής κυβέρνησης. 
Δηλαδή η Γερμανία μπορεί να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπέστη βαριά πολιτική ήττα, δεν την εμπιστεύεται και ζητάει κυβέρνηση ειδικού σκοπού. 
Υπάρχει κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει σκληρότατες προκλήσεις στο Eurogroup, είτε προσεχώς. 
Η Γερμανία κατάφερε, να συντρίψει την λαϊκή ετυμηγορία, να συντρίψει τον αμφισβητία ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως να υποχρεώσει την Ελλάδα να ψηφίσει και εφαρμόσει ένα μνημόνιο δραματικά χειρότερο της πρότασης Juncker. 
Η πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτική. 
Η στάση του Schaeuble του γερμανού ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας. 

Στα 74 αντί 53,5 δισεκ. ο πήχης της χρηματοδότησης 

Ανεβάζουν τον πήχη χρηματοδότησης της Ελλάδος οι διεθνείς πιστωτές και επαναφέρουν στο πρόγραμμα το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα οι θεσμοί έδωσαν το πράσινο φως, εγκρίνοντας την ελληνική πρόταση. 
Ουσιαστικά η συμφωνία Ελλάδος και δανειστών κλείδωσε.
Ως προς την χρηματοδότηση ΕΕ και ΔΝΤ υποστηρίζουν ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδος είναι 74 δισεκ. εκ των οποίων τα 58 δισεκ. θα τα χορηγήσει ο ESM και 16 δισεκ. το ΔΝΤ. 
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδος πιστεύουν ότι οι τελευταίες προτάσεις που υποβλήθηκαν από την Αθήνα είναι θετικές και μπορούν να αποτελέσουν την βάση για ένα νέο πακέτο διάσωσης αξίας 74 δισεκ ευρώ.  
Το ελληνικό πρόγραμμα έχει λάβει θετική αξιολόγηση και το ταμείο διάσωσης της ΕΕ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ESM είναι έτοιμος  να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει  58 δισεκ. ευρώ νέο δάνειο συν 16 δισκ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τα 74 δισεκ. θα αποτελέσουν το νέο πακέτο βοήθειας, το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδος από τους θεσμούς.
Εφόσον το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί 
1)Τα 53,5 δισεκ. ευρώ που ζητάει η Ελλάδα δεν επαρκούν.
2)Με αυτό το σχέδιο επαναφέρουν το ΔΝΤ. 
Θα αποπληρωθεί το ΔΝΤ, θα καταβληθεί και η ληξιπρόθεσμη οφειλή τα 1,53 δισεκ. και εν συνεχεία το ΔΝΤ θα ξαναδανείσει την Ελλάδα που αυτό σημαίνει ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει έως το 2018 μαζί με την λήξη του προγράμματος. 
3)Η αύξηση της χρηματοδότησης περίπου 20,5 δισεκ. θα πρέπει να οφείλεται κατά κύριο λόγω στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. 
Το απόθεμα κεφαλαίου που απαιτείται για τις τράπεζες θα είναι 10-15 δισεκ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.