«Φοβάμαι ότι μπορεί να με χρησιμοποιήσει» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ - Τάσσεται υπέρ μιας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών μόνο υπό τον ΠτΔ και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται πρακτικά


Θέμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας ανοίγει για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης με νέες δηλώσεις μετά τις σαφείς αιχμές που άφησε για τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ που έγινε νωρίτερα. 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους και αναφορικά με τις ενδεχόμενες συναντήσεις που επιθυμεί να κάνει ο κ. Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων είπε: 

«Δεν τον εμπιστεύομαι να μιλήσουμε κατ' ιδίαν αν δεν έχω μαζί μου άλλα τρία άτομα και δύο κασετοφωνάκια. Φοβάμαι ότι μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Οι μέρες είναι ιστορικές». 

Με τον τρόπο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά σαφείς αποστάσεις από το κοινό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της περασμένης Δευτέρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο του καταπατήθηκε από τον πρωθυπουργό. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε σύμφωνος με το να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μόνο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται πρακτικά. Πέραν αυτών χαρακτήρισε άκομψη κίνηση και απρέπεια το non paper του Μεγάρου Μαξίμου σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας αναζήτησε τον κ. Μειμαρακη αλλά ο δεύτερος δεν ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις. 

Επιπροσθέτως αναρωτήθηκε σχετικά με τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Ποιος του είπε να πάει να ξεφτιλίσει τη χώρα;»

Τέλος εκτίμησε ότι ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εταίρων, αυτή θα είναι πολύ κακή. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.