Στη Βουλή η ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα επέστρεψε εκτάκτως το προσωπικό της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής.


Το κείμενο της πρότασης εστάλη με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος και θα το κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

Την Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα λάβει γνώση η Ολομέλεια, από την οποία θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα προς τους Θεσμούς ότι η βάση των ελληνικών προτάσεων έχει την αποδοχή του ελληνικού Κοινοβουλίου και των πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, πεποίθηση του κυβερνητικού συμβουλίου είναι πως η πρόταση ανταποκρίνεται στο μήνυμα του δημοψηφίσματος, να επιτευχθεί δηλαδή μία  βιώσιμη συμφωνία.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η ελληνική πρόταση έχει χαρακτήρα εντίμου συμβιβασμού, διότι δίνει τη δυνατότητα να  επιλυθούν κομβικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, εφόσον επιτευχθεί τελική συμφωνία.

Το πρωί στις 08:00 κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.