Ο Βαρουφάκης, ο τέως υπουργός Οικονομικών με την… μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, φαίνεται πως τελικά βρήκε το δρόμο του και δεν είναι αυτός του οικονομολόγου.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών, με τις δημιουργικά ασαφείς ιδέες του και τις διαπραγματευτικές… ικανότητες που σιχαίνεται τα βαρετά δείπνα και τις γραβάτες αποφάσισε να «ιδρύσει» την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία».

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Συμμαχία; Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη δεν θα είναι κόμμα, αλλά θα μοιάζει με κόμμα (δημιουργική ασάφεια και πάλι).

Επιφυλάσσει μάλιστα για τον εαυτό του την αποστολή της αναγέννησης της δημοκρατίας κάνοντας λόγο για «ένα σημείο συνάντησης για όλους όσοι σκέφτονται Ευρωπαϊκά».

Δεν διστάζει μάλιστα να απευθύνει κάλεσμα και στους μέχρι πρότινος αντιπάλους του, του συντηρητικού κόμματος CDU της Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας όμως ότι σε αυτούς με τους οποίους έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις περιλαμβάνεται και ο αριστερός Όσκαρ Λαφοντέν.

Στη συνέντευξή του στο Spiegel εκφράζει, τέλος, την ανησυχία του ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μπορούσε να πέσει στα χέρια αντιευρωπαϊστών όπως η Μαρίν Λε Πεν.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.