Δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων - Έωλη η στήριξη της κυβέρνησης - Ανοιχτό τραύμα τα 32 όχι
Ξεκάθαρο μήνυμα πως θα παραιτηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελικής συμφωνίας, τον Σεπτέμβριο, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλοντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το αμέσως προσεχές διάστημα.
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως τα 32 όχι στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης 15 Ιουλίου στη βουλή αποτελούν ανοιχτό τραύμα, ενώ χαρακτήρισε έωλη τη στήριξη στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου.

Όπως αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στελεχών κυβέρνησης και κόμματος, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις. 
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλλημα που αντιμετωπίσαμε. 
Και τόνισε χαρακτηριστικά:
«Κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη. 
Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας. 
Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών. 
Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.