Τον διάλογο του Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού Le Nouvel Observateur.


Η συμπεριφορά μεγάλου και συμπονετικού αδελφού από τη Γαλλία προς την Ελλάδα τελείωσε, φέρεται να είπε στον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Ολάντ ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη ζώνη του ευρώ και κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να μην έχει «καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Αμέσως μετά ο Ολάντ συνέχισε: «Αλέξη, θέλω να συνεχίσουμε τον διάλογό μας στα γαλλικά με μεταφραστή για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε σχέση με όσα πρόκειται να σου πω και τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα ανάμεσά μας. Εσύ έχεις πλέον την ευθύνη να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά κράτη στην Ευρωζώνη έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εάν θέλεις πια να διαπραγματευτείς, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με γαλλικές πηγές.

Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμες και επεξεργασμένες.

«Αλέξη, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Κάθε ώρα μετρά πλέον. Δεν υπάρχει πολύς χώρος. Πρέπει να κινηθείς άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.