Μια κόντρα χωρίς προηγούμενο με βαρείς χαρακτηρισμούς έλαβε χώρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, στις επιτροπές. 


Αφορμή αποτέλεσαν έμμεσες αναφορές της υπουργού Θεανώς Φωτίου, στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη για παλαιότερες δηλώσεις του αναφορικά με το μνημόνιο και την τρόικα. « Είδαμε αυτόν που έλεγε ότι αν δεν είχαν γίνει τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε και ότι δεν θέλει ο κ. Τόμσεν να του πάρει τη δόξα. Εσείς επιχειρείτε να πείσετε ότι μέσα σε 15 μέρες μεταλλαχθήκαμε για τις καρέκλες», δήλωσε αρχικά η κ. Φωτίου.

Παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως δεν απέλυσε κανέναν εργαζόμενο στο δημόσιο και πρόσθεσε: «τα χρήματα που έχετε δηλώσει ότι έχετε στο Λονδίνο τα φέρατε στην Ελλάδα; Σαν πολλά μας τα πατε. Φέρατε το χειρότερο μνημόνιο και έχετε τα μούτρα να μιλάτε. Προσέξτε μην δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας σήμερα το βράδυ», είπε απευθυνόμενος στην κ. Φωτίου. 

Απαντώντας η κ. Φωτίου έκανε λόγο για λάσπη που ξεκίνησε με αφορμή τη στάση που κράτησε πριν δυο χρόνια για τους πλειστηριασμούς. Όπως εξήγησε, εργαζόταν στην Αγγλία από το 91’ και έφτιαξε μια περιουσία της τάξης των 80.000-100.000 λιρών. Από τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε η υπουργός, τις 50.000 λίρες τις έχει φέρει στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.

Στο επεισόδιο παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Τριανταφυλλίδης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέος καβγάς με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα. 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης έλεγε στον πρόεδρο της Βουλής: «Του επιτρέπετε να βαρβαρίζει. Έκανε το σόου και έφυγε», είπε. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.