Η φωτιά στον Υμηττό την 17η Ιουλίου που ξεκίνησε από τον Καρέα, ανέδειξε πολλά θέματα που αφορούν τη προστασία του βουνού και από αυτά πρέπει να εξαχθούν ωφέλιμα συμπεράσματα.
Ανέδειξε όμως και την επιθυμία για εθελοντική προσφορά, πολλών δημοτών και κατοίκων μας που έτρεξαν να βοηθήσουν για να σώσουμε το βουνό μας.
Με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Περιουσίας, ομάδα από εθελοντές, ειδικούς και στελέχη του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, έδωσαν ραντεβού την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουν και να αποφασίσουν το «δέον γενέσθαι».
Μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, κ. Βασίλη Κρητικού, συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας και μέλος του ΣΠΑΥ, Στέλιος Θεοδοσόπουλος και ο Επικεφαλής του Συλλόγου «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ – Lets Do It Greece» στις δράσειςτου οποίου συμμετείχε και ο Δήμος, κ. Νίκος Κιούσης.
Συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πόλης και εκπρόσωπος του Δήμο στο ΣΠΑΥ, Λάζαρος Τογρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου στον ΣΠΑΥ, κ. Θανάσης Καλύβας, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου, κ. Χρήστος Κανελλίδης, ο υπηρεσιακός και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Μιχάλης Πεσιρίδης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος και Νάσος Μάμαλης, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Μιχάλης Τσικαλάκης και Σπύρος Φιλίππου, ο Δρ. Γεωπονίας Βιοτεχνολόγος, κ. Δημήτριος Κοντογιαννάτος, από την ΕΜΥ και οι Χαράλαμπος Βλασσόπουλος, Ευσταθία Πνευματικάτου, Ωραιοζήλη Σειταρίδου, Νίκος Αθανασόπουλος, Σπύρος Ζηρόπουλος, Δήμητρα Συροπούλου, Θοδωρής Τζωρτζίνης, Αθανάσιος Μπουλούμπασης, Μενέλαος Λασκαρίδης και Πόπη Συναϊτη.
Μετά από τις σχετικές εισηγήσεις των έμπειρων ειδικών και την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε και ο κοινός σκοπός ανέδειξε την αναγκαιότητα, ίδρυσης Σώματος Εθελοντών Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης, το οποίο να τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και θα λειτουργεί προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Όλοι ανανέωσαν του ραντεβού τους στο σημείο που τους ενώνει το βουνό, Πέμπτη 7:30μμ θέση Πατητήρι, Άλσος Αργυρούπολης για τη επίλυση του θέματος στέγασης του Συλλόγου, του σήματός του και όλες τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με κύριους στόχους, μεταξύ των άλλων:
Οργάνωση και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του Υμηττού , δενδροφυτεύσεις, ποτίσματα, συντήρηση και διάνοιξη μονοπατιών, φύλαξη-παρατήρηση περιοχών, συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις, επιστημονικά προγράμματα και διεθνείς συνεργασίες, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών με ταυτόχρονη απομάκρυνση ξηράς εποχιακής βλάστησης , κλαδέματα και συντήρηση πρασίνου, όπως επίσης την παροχή βοήθειας στην διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων και κοινωνικών δρώμενων του Δήμου στο βουνό μας, ώστε αυτό να αποτελέσει κτήμα και πεδίο ξεκούρασης και χαράς για όλους τους δημότες μας .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.