Οι ινδονησιακές αρχές έκλεισαν σήμερα πέντε αεροδρόμια, ανάμεσά τους το Νγκουράχ Ράι του Μπαλί, του πιο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ραούνγκ στην Ανατολική Ιάβα, στην κεντρική χώρα, με χιλιάδες τουρίστες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας Garuda Indonesia στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Το όρος Ραούνγκ εκρήγνυται σχεδόν εδώ και μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί 112 πτήσεις από και προς Μπαλί. Αυστραλιανές αεροπορικές εταιρίες επίσης ακύρωσαν πτήσεις τους προς και από το νησί αυτό, το πιο τουριστικό της χώρας. Το Μπαλί είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αυστραλών. Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο, περιμένοντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους.

Επίσης το αεροδρόμιο του Λομπόκ, γειτονικού νησιού του Μπαλί, έκλεισε, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου από το οποίο αναδύονταν πυκνά σύννεφα στάχτης, δήλωσε ο Τζ.Α. Μπαράτα, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Το μέτρο αυτό λήφθηκε για λόγους ασφαλείας. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε τα αεροδρόμια της επαρχίας της Ανατολικής Ιάβας θα ανοίξουν ξανά.

Το επίπεδο συναγερμού στο βουνό Ραούνγκ, ένα ηφαίστειο με υψόμετρο περίπου 3.300 μέτρων αυξήθηκε --μόλις πριν από το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού- στο τέλος του Ιουνίου, αφότου το ηφαίστειο άρχισε να εκτοξεύει λάβα και πυκνά σύννεφα στάχτης να καλύπτουν τον ουρανό.

Το όρος Ραούνγκ είναι ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας, ενός αρχιπελάγους που βρίσκεται στο "δαχτυλίδι της φωτιάς" του Ειρηνικού, μια μεγάλη περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενής η οποία σχηματίζεται από ακτογραμμές και σειρά από ηφαίστεια που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και επηρεάζονται άμεσα από την κίνηση και τις συγκρούσεις των τεκτονικών πλακών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.