Σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο κάνοντας λόγο για  «έμμεση υπονόμευση της Δημοκρατίας, του καταστατικού μας χάρτη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πανούσης σημείωσε πως «έχουμε κοινοβουλευτική Δημοκρατία, δεν έχουμε λαϊκή Δημοκρατία» και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα: 

Αν θες να παίξεις στο όριο της αστικής δημοκρατίας πρέπει να παίξεις με τους κανόνες της.

Εκτίμησε εξάλλου πως οι δηλώσεις Βαρουφάκη «προφανώς χρήζουν δικαστικής διερεύνησης». Αλλά, «όλα αυτά αργούν», όπως είπε. Αυτό που συμβαίνει σε πρώτο στάδιο είναι «η πολιτική απαξία», σημείωσε και πρόσθεσε:

Κάποιοι άνθρωποι με τον τρόπο που λειτούργησαν κατέστησαν ανάξιοι τέτοιων αξιωμάτων.

Ο υπουργός απέκλεισε «οποιαδήποτε ανάμειξη του πρωθυπουργού», παρά τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το αντίθετο.

Όσον αφορά το σχέδιο Β’ της αστυνομίας, που είχε αναφέρει ο κ. Πανούσης σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν, ο ίδιος εξήγησε ότι «η ασφάλεια της χώρας οφείλει να υπάρχει ένα σχέδιο και στις δύο εκδοχές».

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει λόγο να μείνει κολλημένος σε τσιτάτα και ιδεολογήματα. Είναι 42 χρονών και πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις».

Κατέκρινε εξάλλου την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως «δεν είναι ορθός ο τρόπος που χειρίζεται τα κοινοβουλευτικά πράγματα» και τόνισε πως «θέλει να επεκτείνεται σε άλλους ρόλους».

Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε ότι διαφώνησε με το δημοψήφισμα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.