Κορυδαλλός, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Κορυδαλλού Γιάννη Διάκου εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Σε λίγες ημέρες, με κύρια ευθύνη ενός πολιτικού που αποφάσισε να ‘’δραπετεύσει’’ από τις ευθύνες που του ανέθεσε πρόσφατα ο ελληνικός λαός, γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος δεν άντεχε να κυβερνά με τα τόσα μεγάλα ψέματα που είχε πει για να ανέλθει στην εξουσία και εξακολουθεί να λέει, οδηγούμαστε και πάλι στις κάλπες.
Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς ,έχει χρέος εθνικό να υπερασπιστεί ,με όποιον τρόπο μπορεί και από κάθε μετερίζι, την αλήθεια και τη λογική, στοιχεία που πρέπει επιτέλους να κυριαρχήσουν στην πολιτική, για να παραμεριστεί ο λαϊκισμός και το ψέμα.
Τώρα πλέον γνωρίζουμε όλοι μας και μάλιστα   πολύ καλά, τι έχει συμβεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βιώνουμε καθημερινά τις οδυνηρές, τις καταστροφικές  συνέπειες των κυβερνητικών τους επιλογών.
Ας αναλογιστούμε, χωρίς κομματικές παρωπίδες,  που βρίσκονταν η χώρα στις αρχές του 2015, πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση ‘’οι μαθητευόμενοι μάγοι’’, ποια ήταν η προοπτική της και που την οδήγησαν.
‘’Έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια’’ και μας ζητούν να τους επιδοκιμάσουμε!
Τώρα πλέον είναι η ώρα της προσωπικής ευθύνης!
Περιθώρια για νέους πειραματισμούς στην κάλπη δεν υπάρχουν, ήδη πληρώσαμε το τίμημα πολύ ακριβά!
Με σεβασμό στη διαφορετική πολιτική  άποψη, των  στελεχών, των φίλων και των ψηφοφόρων  του δημοτικής παράταξης ΄΄Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη΄΄ ,προτείνω να στηριχθεί  Η  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, υπό την ηγεσία του ικανότατου και έμπειρου πολιτικού, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ,που πολιτεύεται με υπευθυνότητα, χωρίς αλαζονεία και έπαρση, με αμεσότητα στο λόγο.
Να στηριχθεί η ΝΔ, να βγει πρώτο κόμμα και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ,έχοντας ως κορμό την κεντροδεξιά παράταξη, για το εθνικό συμφέρον.
Την παράταξη της ευθύνης και της σταθερότητας, των ορθών επιλογών σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, παρά τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος, των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Την παράταξη που προτάσσει το συμφέρον της πατρίδας , χωρίς να υπολογίζει το κομματικό κόστος, όπως διαχρονικά η ιστορία έχει καταδείξει.
 Από εμάς εξαρτάται, από τον αγώνα που θα κάνει ο καθένας και η καθεμία από μας ξεχωριστά, εάν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, για μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες.
Από όλους εμάς εξαρτάται, με τη ψήφο μας θα καθορίσουμε, εμείς θα εγγυηθούμε, εάν  θα διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, φέρνοντας τη ΝΔ πρώτο κόμμα, από εμάς εξαρτάται εάν θα υπάρξει προοπτική στη χώρα να βγει από την κρίση.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου πρέπει να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό, την αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν χτίζεις το μέλλον των παιδιών σου ούτε στηριζόμενος στα ψέματα, ούτε απέχοντας από την ψηφοφορία, ούτε ψηφίζοντας εκδικητικά.
Αυτό απέδειξε η καταστροφική, για τη χώρα και τους πολίτες της, πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ας ψηφίσουμε με τη λογική και όχι με το θυμικό. Ας επιλέξουμε εκείνη την πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κρίση που διέρχεται η χώρα.
Κατέστη προφανές, ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν είχε ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης, απεδείχθη πλέον περίτρανα, ότι μόνο μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και λογική τα προβλήματα της χώρας, βάζοντας τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.
Με την προκήρυξη των εκλογών, βρέθηκα στην πρώτη γραμμή της μάχης και παραμένω, χωρίς να είμαι υποψήφιος, με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.
Σας καλώ, όλες και όλους, να δώσουμε όλοι μαζί, ο καθένας  και η καθεμία, από το δικό του μετερίζι, τον αγώνα για την επικράτηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, χωρίς φανατισμό και διχαστικά διλλήματα, αλλά μόνο με αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Για να φέρουμε  και πάλι στη χώρα τη σταθερότητα, την κανονικότατα, την προοπτική για έξοδο από την κρίση, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αισιοδοξία,

                                                                              
                                                                            
                                                                          
                                                              Με εκτίμηση,


                                                           Γιάννης Στ.Διάκος
                                                Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού

                       Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης  ΄΄Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη΄΄

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.