Σε επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, κ. Λάζαρος Κυριζογλού, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  προς τους κ. Αντώνη Μανιτάκη, Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στον κ. Νικόλαο Χριστοδουλάκη, Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού ,κ. Γεώργιο Χουλιαράκη, Υπουργό Οικονομικών, Δημήτριο Μουστάκα, Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κώστα Πουλάκη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΔ/ΚΜ, σχετικά με την δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” περιόδου 2015-2016 (φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ). Ζητεί:
1.- Την άμεση αύξηση του ποσού της συνολικής χρηματοδότησης της δράσης κατά 50.000.000,00 €, προκειμένου να ικανοποιηθεί τουλάχιστον το σύνολο των έγκυρων αιτήσεων, ήτοι των 106.885 παιδιών. 
2.- Την άμεση κατάργηση του περιορισμού των προσφερόμενων θέσεων μόνον έως το 70% της δυναμικότητας της υφιστάμενης άδειας των δομών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.  Αυτός ο περιορισμός οδήγησε στο να ανέλθει ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων σε 100.493, ενώ με την άρση του οριζόντιου «κουρέματος» οι προσφερόμενες θέσεις θα φτάσουν τις 120.821. 
3.- Την άμεση τροποποίηση ως προς τη ροή-καταβολή της χρηματοδότησης των Δήμων, των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με την αντίστοιχη καταβολή της πρώτης δόσης, μετά την πιστοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου, ενώ αντίστοιχες μεταβολές θα πρέπει να επέλθουν και για την δεύτερη και τρίτη δόση.-

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.