Οι καταθέσεις Φερνάντο και Ρικάρντο Σάντος ολοκλήρωσαν την ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της «εγκληματικής». Σε εισαγγελέα Εφετών η δικογραφία.



Με τις καταθέσεις του Φερνάντο Σάντος και του πρώην βοηθού του στην Εθνική, Ρικάρντο Σάντος, περατώθηκε η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και παραδίδεται η δικογραφία σε εισαγγελέα Εφετών. Ξεκινάει η ανάκριση για την «κάρτα υγείας».


Τελευταίο «επεισόδιο» της ανακριτικής διαδικασίας, ήταν οι καταθέσεις που πήρε ο κ. Ανδρεάδης μέσω των πρεσβειών Πορτογαλίας και Ελλάδας, από τον Φερνάντο Σάντος και τον πρώην βοηθό του στην Εθνική, Ρικάρντο Σάντος. Τους δύο Πορτογάλους είχε επικαλεστεί στην ένορκη κατάθεσή του ο Τάκης Φύσσας, αναφορικά με τον περσινό αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 και τα όσα φέρεται να εκμυστηρεύτηκε για το εν λόγω ματς ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της «εγκληματικής οργάνωσης», το ανακριτικό υλικό, μαζί με τις απολογίες των 34 κατηγορουμένων και τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, θα έχουν παραδοθεί σε εισαγγελέα Εφετών ως τα μέσα του Οκτώβρη.

Ακολούθως, ο τελευταίος θα μελετήσει το υλικό και θα υποβάλει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο για το ποιοι από τους εμπλεκόμενους πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι όχι. Την τελική απόφαση θα τη λάβει το συμβούλιο με την έκδοση του βουλεύματος.

«Παρέλαση» για την «κάρτα υγείας»

Επόμενη «δουλειά» του Γιώργου Ανδρεάδη είναι και πάλι ποδοσφαιρική, καθώς έχει αναλάβει την υπόθεση του περίφημου σκανδάλου της «κάρτας υγείας» της ΕΠΟ. Η ανακριτική διαδικασία ξεκινάει από τη Δευτέρα (14/9) και σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Θυμίζουμε ότι για την εν λόγω υπόθεση θα απολογηθούν 23 πρόσωπα που είχαν την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την περίοδο 2005-2011. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημία στα οικονομικά της ομοσπονδίας που υπερβαίνει τα 29 εκατομμύρια ευρώ!

Ανάμεσα στα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιώργος Καραμελίδης, καθώς και οι τρεις προηγούμενοι πρόεδροι της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος και Βασίλης Γκαγκάτσης. Επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι πέντε μέλη του σημερινού Δ.Σ. της ΕΠΟ (εκτός των Γκιρτζίκη, Καραμελίδη είναι οι Προύντζος, Οικονομίδης, Μαζαράκης).

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οκτώ πρόσωπα από την πλευρά των εταιρειών OPENTEC και PC SYSTEMS που προμήθευσαν τα συστήματα και τους βαραίνουν οι ίδιες προαναφερθείσες κατηγορίες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.