Κάλυψε πλήρως τον πρώην υπουργό την υπόθεση της σύμβασης των 3,9 εκατο. Ευρώ παρά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει.Ούτε ηθικό ζήτημα, ούτε κάτι παράνομο «είδε» ο Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση Φλαμπουράρη, ο οποίος φέρεται να ήταν μέτοχος σε κατασκευαστική εταιρεία που πήρε έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 3,9 εκατομμύριων ευρώ.

«Το ηθικό ζήτημα είναι αν κάποιος ως υπουργός χρησιμοποιεί τη θέση του για να πάρει μία δουλειά. Αυτό δεν έγινε με τον Φλαμπουράρη», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, καλυπτοντας πλήρως τον Αλέκο Φλαμπουράρη, για το μείζον θέμα που προέκυψε και προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Πρόσθεσε μάλιστα για τον πρώην υπουργό του και πολιτικό του μέντορα: «Είναι επαγγελματίας. Πήρε μια δουλειά πριν γίνει υπουργός και όταν έγινε υπουργός μεταβίβασε την εταιρεία. Όταν λοιπόν αυτή η δουλειά βγήκε τρεις μήνες πριν γίνει υπουργός που είναι το θέμα;».

 «Σε αυτή την έρημη πολιτική σκηνή του τόπου τελικά θα καταντήσουμε όποιος δεν έχει κολλήσει ποτέ του ένσημα στη ζωή του και άρα δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει εμπειρίες και όποιος στις φορολογικές του δηλώσεις, δηλώνει μηδέν ή δηλώνει μονάχα αυτά που παίρνει από έναν κομματικό μισθό να θεωρείται ο πιο άξιος. Και όσοι έχουν ενασχόληση, στη ζωή μέσα στην βιοπάλη, επειδή έχουν μία μικρή επιχείρηση και παλεύουν  να θεωρούνται λαμόγια»,

 

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας μίλησε για κατασκευασμένο θέμα.

«Εδώ έχουμε μία κατασκευή η οποία έγινε για αντιπερισπασμό ακριβώς για να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση που και εσείς αφήσατε ότι όλοι ίδιοι είναι. Ο κ. Φλαμπουράρης είναι πενήντα χρόνια στέλεχος της Αριστεράς και ταυτόχρονα πενήντα χρόνια στον επαγγελματικό βίο και ποτέ στη ζωή του δεν είχε χαρακτηριστεί είτε ως διαπλεκόμενος είτε ως μπροστάντζας. Ο καθένας σε αυτόν τον τόπο έχει μία φήμη που τον κυνηγάει».

Και συνέχισε: «Πήρε μια δουλειά ο άνθρωπος τον Νοέμβρη του 2014 πριν γίνουν εκλογές, ούτε υπουργός, ούτε στέλεχος ήταν, ζούσε από τη δουλειά του» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Star και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Γίνεται η εκλογική διαδικασία, δέχεται την τιμητική πρόταση να γίνει υπουργός και αμέσως αποχωρεί, φεύγει από το ΔΣ της εταιρείας του» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Φλαμπουράρης πήρε μία δουλειά τον Νοέμβριο του 2014 και τα νούμερα είναι παραπλανητικά» υποστήριξε: «Διαβάζω ότι πρόκειται για σύμβαση 3,9 εκατ.ευρώ. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι 1-1,5 εκατ. ευρώ. Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι» είπε χαρακτηριστικά.

Και επανέλαβε: «Μόλις έγινε υπουργός παραχώρησε τις μετοχές του και έκανε τα χαρτιά του να βγει στη σύνταξη. Πού είναι το μεμπτό;».

Αιτιολόγησε επίσης και την μεταβίβαση των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό: «Έτσι γίνονται οι μεταβιβάσεις μετοχών. Υπάρχει κάποιο ηθικό θέμα;»διερωτήθηκε και κατέληξε: «Με ρωτάτε αν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο;».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.