Αφού δεν μπορεί να εμφανιστεί αντιμνημονιακός, σηκώνει το θέμα της διαφθοράς και των σκανδάλων  Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι αυξάνονται εντυπωσιακά τα ποσοστά συσπείρωση  Άρχισαν οι αναφορές σε «γαλάζια σκάνδαλα»


Επιστρέφουν τα χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, καθώς βλέπουν πως μέρα με την ημέρα αυξάνονται εντυπωσιακά τα ποσοστά συσπείρωσης των μέχρι πρότινος απογοητευμένων ψηφοφόρων του Ιανουαρίου που ένας-ένας επανακάμπτουν στην αριστερή λύση.

Με βάση τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα σε Άρτα, Ιωάννινα, Καβάλα και Κομοτηνή, το εκλογικό επιτελείο του προέδρου δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του κάνοντας λόγο για εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου που ξεπερνούσε και τις πιό αισιόδοξες προβλέψεις του.

Η παρουσία του κόσμου σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν από χτες βράδυ το φως της δημοσιότητας έρχονται να δώσουν ένα νέο τόνο στις «διαρροές» του στενού αρχηγικού περιβάλλοντος που κάνει πλέον ανοιχτά λόγο για ένα εντυπωσιακό come back του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι κάποιοι από αυτούς που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στις περιοδείες του κάνουν λόγο για «κλίμα δημοψηφίσματος» θέλοντας να περιγράψουν την μεγάλη ανατροπή που έρχεται όσον αφορά την σχέση του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής με τα μέχρι σήμερα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Αποτελεί πεποίθηση στην Κουμουνδούρου πως η μετωπική σύγκρουση με την Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε συνδυασμό με μια καλά οργανωμένη μέσω του φιλικού τους τύπου ανάδειξη σειράς «γαλάζιων σκανδάλων» είναι αυτά που θα αποτελέσουν και το καθοριστικό έναυσμα στους αναποφάσιστους να στραφούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με συνεχόμενες αναφορές στο καρτέλ των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και επικοινωνιακές αναμοχλεύσεις σκανδάλων όπως λιστες Λαγκάρντ και Φαλτσιανί, υποβρύχια και «εθνικές» τραπεζικές κομπίνες η Κουμουνδούρου θα παίξει τα ρέστα της την τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα. Βάζοντας στο ίδιο κάδρο Σαμαρά, Μειμαράκη και διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο να ταυτίσει την «επάρατη δεξιά» με ένα διεφθαρμένο σύστημα απάτης και διαπλοκής που επιχειρεί να επιστρέψει με έναν άγριο ρεβανσισμό και ακόμα πιο πεινασμένο για χρήμα.

Το «σκληρό ροκ» για το οποίο από χθες γράφαμε αναμένεται να γίνει ακόμα πιο σκληρό καθώς το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται αποφασισμένο να ξεπεράσει ακόμα και αυτά τα πασοκικά διλλήμματα του παρελθόντος ταυτίζοντας την Νέα Δημοκρατία με ότι πιο φαύλο και διεφθαρμένο έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος στην μεταπολιτευτική του ιστορία.

Με την πεποίθηση, πως τα αντιδεξιά αντανακλαστικά της κοινωνίας μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα ανεβάσει τους τόνους αλλά θα συνοδεύει από σήμερα κιόλας αλλά και στις επόμενες εμφανίσεις του, τις επιθέσεις στη Νέα Δημοκρατία και με σειρά συγκεκριμένων σκανδάλων που ήδη έχουν πάρει σειρά προτεραιότητας.

Κάθε πόλη, κάθε ομιλία και ένα σκάνδαλο. Αυτή είναι η προεκλογική τακτική των επόμενων ημερών που σύμφωνα με στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ικανή να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για την όλο και αυξανόμενη συσπείρωση που μέρες τώρα στοίχειωνε την Κουμουνδούρου.

«Προσπεράστε την πρόθεση ψήφου και το φαινομενικό ντέρμπι που οι δημοσκοπήσεις περιγράφουν» υποδεικνύει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους συνομιλητές του να επικεντρώσουν στην ανοδική τάση που καταγράφει η συσπείρωση σε συνδυασμό με τις ημερομηνίες των μετρήσεων καθώς αυτές συνδυάζονται και με συγκεκριμένες δημόσιες εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Κουμουνδούρου χρησιμοποιούν ως αφετηρία του συλλογισμού τους μέτρηση που είχε πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του κόμματος ακριβώς πριν την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

Μια μέτρηση που θάφτηκε μεν στα κομματικά συρτάρια αλλά αποτελεί οδηγό και σημείο αναφοράς για το τι μπορεί να επιτευχθεί με την μέθοδο της μετωπικής επίθεσης στα συμφέροντα και την διαπλοκή που η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί.

Το αν θα ποινικοποιηθεί ο προεκλογικός λόγος ουδόλως απασχολεί το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα που είναι αποφασισμένο να ρίξει στην αρένα ακόμα και εισαγγελείς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.