Βαρύτατη υπόνοια κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι υπέθαλπε το σχέδιο Σόιμπλε προς όφελος «σαρκοβόρων», διατύπωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ  Είπε ότι προβληματίστηκε όταν ο Βαρουφάκης μετέφερε την πρόταση Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ  Καθόλου τυχαία, χρονικά, η αναφορά


Βαρύτατη υπόνοια κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι υπέθαλπε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προς όφελος διαφόρων «σαρκοβόρων», μεταξύ των οποίων και αμερικανικών fund, διατύπωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ -και παρακαθήμενος του Βαρουφάκη στο υπουργικό συμβούλιο της απελθούσας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα- εξέφρασε ανοιχτά την δυσπιστία του σχετικά με το πόσο η πολύμηνη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησε τελικώς στο τρίτο Μνημόνιο. «Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο σε αυτό» είπε ο κ. Καμμένος, αφήνοντας εμβρόντητους τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι ο ίδιος προβληματίστηκε όταν «ο Βαρουφάκης μετέφερε σε εμάς την πρόταση Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και σε αντάλλαγμα μια γενναία χρηματοδότηση και μείωση του χρέους. Όταν το άκουσα, στην αρχή είπα ότι ήταν ένα αστείο του Βαρουφάκη. Τελικά, φαίνεται ότι είχε πειστεί και ίδιος πως αυτή ήταν η λύση. Από την πρόταση Σόιμπλε είχε να κερδίσει ο ίδιος ο Σόιμπλε και κάποιες χώρες από τη Βόρεια Ευρώπη. Από αυτή την πρόταση είχαν να κερδίσουν βέβαια και κάποια fund στην Αμερική, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης».

Ωστόσο, χωρίς να μοιάζει ότι το συνειδοποιεί ακριβώς, ο κ. Καμμένος με αυτή του την αποκάλυψη -και δη κατά την προεκλογική περίοδο- δεν μέμφεται μόνο τον Γιάνη Βαρουφάκη καταλογίζοντάς του ακόμη και το κίνητρο της αισχροκέρδειας από τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης.

Επί της ουσίας βάλλει και κατά του πρωθυπουργού και εταίρου του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφόσον ο κ. Αλέξης Τσίπρας, λογικά, ήταν ενήμερος των κινήσεων Βαρουφάκη, τον οποίον εμπιστευόταν απολύτως -έως ότου ο δεύτερος καταστεί ανεπιθύμητος στο Eurogroup. Εξάλλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει χαρακτηριστεί σαν «asset» από τον κ. Τσίπρα, δηλαδή ως θεμελιώδες «περιουσιακό στοιχείο» και ατού της κυβέρνησης.

Συμπληρώνοντας την εικόνα σχετικά με την σκοτεινή αυτή υπόθεση, ο κ. Καμμένος περιέγραψε πως «τις πρώτες ημέρες στο υπουργικό συμβούλιο, όταν σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση, ρώτησα τον Βαρουφάκη πολλές φορές: 'Κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο, δεν έπρεπε να έχουμε προετοιμάσει μια άλλη λύση;'. Αυτός όμως πάντα απέφευγε να απαντήσει για τις δυνατότητες άλλης λύσης, άλλοι τρέχαμε να βρούμε εναλλακτική λύση και χρηματοδότηση. Εκείνος Στηρίχτηκε στη Θεωρία των Παιγνίων. 'Πενήντα τοις εκατό θα υποχωρήσουν τώρα, πενήντα αργότερα', μάς έλεγε».

Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε, σχεδόν ανοιχτά, λόγο για ένα κανονικό σενάριο συνωμοσίας, το οποίο επινόησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας και με κάποιους απώτερους, κρυφούς σκοπούς: «Δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις έφερε το τρίτο μνημόνιο. Ήταν προσχεδιασμένο. Ήθελαν την Ελλάδα έξω από την ΕΕ για να μη φτάσουν ποτέ οι ορδές των προσφύγων στην Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «σκιές» που αφήνει ο Πάνος Καμμένος για τον Γιάνη Βαρουφάκη έρχονται αμέσως μετά την προαναγγελία, από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κίνησης με Μελανσόν και Βαρουφάκη για το «Plan B» στην Ευρώπη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.