Δύο από τους κορυφαίους χορηγούς της FIFA, οι εταιρείες Coca - Cola και McDonald's ζητούν την παραίτηση του επικεφαλής της προέδρου της Sepp Blatter, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά.


Η παρέμβαση από δύο εκ των πιο μακροχρόνιων χορηγών της FIFA αυξάνει κατακόρυφα την πίεση στον 79χρονο Sepp Blatter, μετά την έναρξη ποινικής έρευνας εις βάρος του την περασμένη εβδομάδα από τις ελβετικές εισαγγελικές αρχές.

"Προς όφελος του αθλήματος, η Coca-Cola καλεί τον πρόεδρο της FIFA Joseph Blatter να παραιτηθεί άμεσα έτσι ώστε μία αξιόπιστη και βιώσιμη μεταρρυθμιστική διαδικασία να ξεκινήσει στα σοβαρά", αναφέρει η ανακοίνωση της Coca-Cola.

"Παρότι η Coca-Cola είναι ένας πολύτιμος χορηγός, ο κ. Blatter από την πλευρά του διαφωνεί με τη θέση της" αναφέρει ανακοίνωση. 

Από την πλευρά της η McDonald's αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων συνεχίζουν να πλήττουν τη φήμη της FIFA και την εμπιστοσύνη του κοινού στην ηγεσία της".

"Θεωρούμε ότι θα είναι προς το συμφέρον του αθλήματος ο πρόεδρος της FIFA Sepp Blatter να παραιτηθεί αμέσως, έτσι ώστε η διαδικασία της μεταρρύθμισης να προχωρήσει με την αξιοπιστία που απαιτείται".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.