Είτε για την επερχόμενη αργία της 28ης Οκτωβρίου, που δεν μας κάνει το χατίρι ενός long weekend, είτε για οποιαδήποτε Κυριακή ξυπνήσουμε με διάθεση για κοντινή εκδρομή, συγκεντρώνουμε τις ωραιότερες εμπειρίες Πελοποννήσου σε συσκευασία… τσέπης.
Στον Κορινθιακό από την παλιά Εθνική

Εναλλακτικά, ωραία περαντζάδα για βόλτα, καφέ και φαγητό έχει και το ανανεωμένοΞυλόκαστρο που απλώνεται μέχρι το ρομαντικό πευκοδάσος του Πευκιά, ενώ ένας περίπατος στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιάτου κλείνει γλυκά με σοκολατίνα-ποντικάκι στο ζαχαροπλαστείο «Βουστάσια» ή κρέμα από το γαλακτοπωλείο του Ανησίμωφ. Τη χάρη της έχει διαχρονικά η προμενάντ του Λουτρακίου, σε περίπτωση που δεν θέλετε να «τραβηχτείτε» μέχρι την Περαχώρα και τη Λίμνη Βουλιαγμένης, αν και, πιστέψτε μας, η διαδρομή αξίζει.
Στις πλαγιές της Κορινθίας και της Αχαΐας

Ορεινή Αρκαδία: περιμένοντας το πρώτο χιόνι

Στα κλασικά περάσματα που αγαπάμε να επαναλαμβάνουμε, η Βυτίνα με τον περίφημο Δρόμο της Αγάπης και τα ξακουστά γιαούρτια της Στρούγκας, η Δημητσάνα με τα πέτρινα πυργόσπιτα να απλώνονται σε δύο αντικριστούς λόφους, όπως και η Στεμνίτσα με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα ανηφορικά καλντερίμια που σβήνουν ανάμεσα σε καρυδιές και κερασιές - ανεβείτε μέχρι το Αεράκι για θέα μέχρι το Ιόνιο.
Ανεξάντλητο Ναύπλιο

Τεχνόπολι του Ναυπλίου: ανακαινισμένοι ατμοσφαιρικά, οι χώροι της παλιάς βιομηχανίας Ανθός φιλοξενούν εκθέσεις, εστιατόριο, café, εργαστήριο με δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, κατάστημα με ποιοτικά δώρα, βιβλιοθήκη και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (η έκθεση Forever Forest, αφιερωμένη στο patchwork με έργα 60 δημιουργών, τρέχει μέχρι 15/11 ). Πέρα από τις Μυκήνες, οι αρχαιολάτρες μπορούν ακόμα να επισκεφτούν τα αρχαιολογικά μνημεία του Άργους.
Στάση για φαγητό

Στο Ξυλόκαστρο, στο «Taste Modern» για την πληθωρική σαλάτα του καταστήματος σε φωλιά παρμεζάνας, χαλούμι τυλιγμένο σε φύλλο και αυθεντικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας.
Στο Βραχάτι, στο new-age μεζεδοπωλείο «Gargantua» για τα «έξυπνα» πιάτα του σεφ Νίκου Μαυραγάνη και στην κλασική ψαροταβέρνα «Λουξ» για σαλάτα με μαριναρισμένο ψάρι, μαυρομάτικα φασόλια, ντοματίνια και βινεγκρέτ από βαλσαμικό ξύδι αλλά και μαρινάτο μπαρμπούνι με φάβα, πλάι στο αδελφό «Barlux» με τα ωραία κοκτέιλ.
Στο Λουτράκι, στο «Ριγάνι» με τον όμορφο κήπο, κοντά στο Καζίνο, για τα ελαφρώς πειραγμένα, αλλά πάντα comfort πιάτα του Κώστα Καρούλη.
Στην ορεινή Κορινθία, για ωραία κρεατικά και μαγειρευτά, στο «Στέκι (Δεδάκης )», με την «αλπική» θέα στην Καστανιά, και στον «Μιχάλη», στο δρόμο από Αρχαία Φενεό προς Λυκούρια.
Στα Μεσαία Τρίκαλα, στο «Όπως Παλιά» για μπιφτέκι κόκορα και σουτζουκάκι σμυρναίικο, και στα Άνω Τρίκαλα, στου «Δεκλερή» για γαρδουμπάκια κατσαρόλας και νόστιμη τσιγαριστή προβατίνα με κόκκινη σάλτσα.

Στο Ναύπλιο, κλασικά στον «Σαβούρα», σε προνομιακή θέση στη ζωντανή και ατμοσφαιρική περαντζάδα της οδού Μπουμπουλίνας, για φρέσκο ψάρι, καλοφτιαγμένους ψαρομεζέδες και αστακομακαρονάδα, στο δημοφιλές all-day café bar «3Sixty» για πιάτα μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας, καλό καφέ και επιτυχημένα κοκτέιλ, στο οινομαγειρείο «Νούλης» για ελληνικές προτάσεις με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και στον «Βασίλη» για παραδοσιακό νοστιμότατο κουνέλι στιφάδο, φρικασέ και αρνάκι λεμονάτο με ολόκληρα σκόρδα.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου