Αστυνομικοί στην ανατολική Ρωσία σταματούν νεκροφόρα για υπερβολική ταχύτητα και...μέσα στο φέρετρο βρίσκουν μισό τόνο μαύρο χαβιάρι


Σε επαρχιακό δρόμο της Ανατολικής Ρωσίας η αστυνομία σταμάτησε μία νεκροφόρα που πήγαινε σε κηδεία γιατί υπερέβη το όριο ταχύτητας και βρήκε μέσα στο φέρετρο μια περιουσία... 500 κιλά μαύρο χαβιάρι.

Δύο υπάλληλοι του γραφείου τελετών μαρτύρησαν ότι χρηματίστηκαν με  400 δολάρια  έκαστος – την τιμή που αντιστοιχεί σε 300 γραμμάρια χαβιάρι - για την παράδοση του μισού τόνου σε άγνωστο παραλήπτη.

Ο οδηγός του βαν μόλις πιάστηκε είπε στην αστυνομία οτι βιαζόταν πολύ. Προφανώς δεν τους έπεισε και τότε του ζήτησαν ν'ανοίξει το φέρετρο. Στο εσωτερικό, δεν υπήρχε πτώμα, αλλά μόνο μαύρο χαβιάρι κρυμμένο κάτω από νεκρικά στεφάνια.

Οι δύο υπάλληλοι του γραφείου συνελήφθησαν για περαιτέρω ανάκριση .

Το κόστος του μαύρο χαβιαριού στη Ρωσία

Οι τιμές λιανικής πώλησης του μαύρου χαβιαριού στη Ρωσία ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα. Η υψηλότερη επίσημη τιμή για το Imperial Beluga χαβιάρι είναι 1500 δολάρια το κιλό. Η ετήσια μαύρι αγορά μαύρου χαβιαριού υπολογίζεται ότι αγγίζει το 90% του ποσοστού της νόμιμης αγοράς/

Στη Ρωσία ο μοναδικός νόμιμος τύπος χαβιαριού είναι αυτός που παράγεται σε ειδικές φάρμες . Οι ετήσιες πωλήσεις είναι κατά μέσο όρο 30 τόνοι.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.