Σήμερα (26/10/15) η Δημοτική μας Ομάδα εγκαινίασε τις επισκέψεις της στους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Πόλης μας, αρχίζοντας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πεύκης, το Σύλλογο του οποίου συναντήσαμε στην έδρα του  το απόγευμα!
                     Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα  συνάντηση στην οποία επικράτησε από την αρχή μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και μια ειλικρινής διάθεση αμφίδρομης ενημέρωσης .Αφού έγιναν αρχικά οι απαραίτητες συστάσεις η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Γιαννοπούλου  ανέφερε πως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Σχολείο σήμερα είναι η φύλαξή του κατά τις ώρες λειτουργίας του. Βέβαια, μας είπε, πως υπάρχει η φύλακας που έχει ορίσει η Πολιτεία καθώς και αυτή που έχει προσλάβει ο Σύλλογος Γονέων για τις ώρες αιχμής του Σχολείου, αλλά η  πρακτική και καθημερινότητα της σχολικής ζωής απαιτούν περαιτέρω φύλαξη, καθότι τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται γύρω από το Σχολείο ύποπτες κινήσεις αγνώστων οι οποίες έχουν θορυβήσει το σύνολο των γονέων.
                      Στη συνέχεια στην ερώτησή μας εάν υπάρχουν μαθητές με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, λόγω ανεργίας γονέων ή άλλων προβλημάτων, ο Σύλλογος μας απάντησε πως δεν γνωρίζει τέτοιου είδους προβλήματα καθότι οι γονείς δεν εκδηλώνονται, μολονότι σαφώς και θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα, Προτιμούν οι γονείς να μην τα ανακοινώνουν και να τα αντιμετωπίζουν μόνοι τους!!
                       Τα μέλη του Δ.Σ. πέρασαν σε καθαρά εκπαιδευτικά θέματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο όπως η έλλειψη εκπαιδευτικών στις ειδικότητες μολονότι σε λίγες μέρες αρχίζει ο τρίτος μήνας της σχολικής ζωής. Δεν εκτελείται ολόκληρο το σχολικό ωράριο, αν και ο Δ/ντής του Σχολείου καταβάλλει πολύ φιλότιμες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. ΄Έτσι λειτουργεί μόνο ένα τμήμα στο ολοήμερο σχολείο με μαθητές από όλες τις τάξεις του.. Στο σημείο αυτό μας ανέφεραν για τις πιέσεις που δέχονται από τους γονείς για δεύτερο τμήμα στο  ολοήμερο Σχολείο, καθότι τους εξυπηρετεί σαφέστατα στο εργασιακό τους ωράριο. Βέβαια μας είπαν πως αυτό ειδικά το πρόβλημα λύνεται μόνο από τις κεντρικές ή περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και όχι από τους τοπικούς φορείς.
                       Στο σημείο αυτό ρωτήσαμε το Σύλλογο Γονέων για τις σχέσεις του με το Δήμο και τα αρμόδια όργανα Παιδείας που διαθέτει και μας απάντησαν πως καταβάλλουν οι φορείς του Δήμου φιλότιμες προσπάθειες  αλλά δεν επαρκούν λόγω χαμηλών επιχορηγήσεων!!! Σαφώς, μας είπαν, περιμέναμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το Δήμο, γιατί έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς αλλά προτίμησαν ημίμετρα ειδικότερα στο επισκευαστικό κομμάτι του Σχολείου, αν και  δεν έχει πολύ σοβαρά επισκευαστικά προβλήματα, αλλά αυτά που έχει δημιουργούν  συνθήκες έλλειψης ασφάλειας των μαθητών
                       Τέλος μας ανέφεραν για την υλικοτεχνική υποδομή του Σχολείου, για την πληρότητα της οποίας απαιτούνται κάποιες αγορές που ο Σύλλογος Γονέων με τα πενιχρά του μέσα δεν μπορεί να ικανοποιήσει, παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, αλλά ούτε και το Σχολείο έχει τη δυνατότητα λόγω πολύ μικρής οικονομικής επιχορήγησης  από την Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
                       Η ατμόσφαιρα είχε γίνει πολύ φιλική και θα μπορούσαμε να συζητούσαμε με τους ανήσυχους γονείς του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης επί ώρες, αλλά κάπου εδώ σταματήσαμε, υποσχόμενοι πως με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουμε θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να φανούμε αποτελεσματικοί αρωγοί στο δύσκολο έργο τους, που έχει αποδέκτες τους μαθητές μας και αυριανούς πολίτες της Πόλης μας. Επιμείναμε στη βασική μας αρχή  πως όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
                       Τους ευχαριστήσαμε για το χρόνο που μας διέθεσαν και τους υποσχεθήκαμε πως θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα τους κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα!!! Τους επισημάναμε πως πολύ σύντομα θα ξανασυναντηθούμε!!!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.