Βολές κατά Αντώνη Σαμαρά, του Κώστα Καραμανλή, αλλά του συνυποψηφίου του για την ηγεσία της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Μιλώντας στην «Ανατροπή» του Mega, τόνισε ότι τον πολεμά το σύστημα των βολεμένων στη Νέα Δημοκρατία προσθέτοντας ότι «τo σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα Τσίπρας δεν θέλει να προχωρήσει σε αλλαγές η ΝΔ».

Ο κ. Τζιτζικώστας άφησε αιχμές κατά των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «από το 2004 το κόμμα έχει πάρει την κατηφόρα». Συγκεκριμένα ανέφερε:

Από το 2004 έχουμε χάσει πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους. Όταν η ΝΔ κλήθηκε να κυβερνήσει δεν εφάρμοσε την ιδεολογία της στο βαθμό που έπρεπε. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ δεν εφάρμοσαν την ιδεολογία μας.

«Το ζητούμενο δεν είναι αν πάλιωσε το κόμμα αλλά αν πάλιωσε η νοοτροπία της. Είναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση» πρόσθεσε.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον συμφέρει η επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη. Όταν ψάχνεις έναν αντίπαλο θες έναν έυκολο αντίπαλο, έχει δώσει εξετάσεις κι έχει χάσει» είπε ο περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας:

Δεν μπορεί να δώσει την προοπτική που χρειάζεται η παράταξη, ενώ του καταλόγισε τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εκλογική ήττα.

«Εκτιμώ τον Μεϊμαράκη αλλά διαφωνώ. Απαιτεί την ψήφο, δεν τη διεκδικεί» σημείωσε. «Αν σε μια τέτοια κακή συγκυρία για τον κ. Τσίπρα, η ΝΔ δεν μπόρεσε όχι μόνο να αυξήσει δυνάμεις αλλά να χάσει και 200.000 ψηφοφόρους, τότε πότε θα το κάνει;» πρόσθεσε.

«Η Νέα Δημοκρατία όφειλε να στηρίξει τη χώρα όταν κινδύνευε να βρεθεί με εκτός Ευρωζώνης» είπε ακόμη.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «υπόσχεται τα πάντα στους πάντες» όπως και για ιδεοληψίες και ανικανότητα, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να συγκυβερνήσει μαζί του.



«Είμαι εδώ για τα δύσκολα» τόνισε σημειώνοντας ότι δεν έχει μάθει στη ζωή του να κινείται με βάση τις προσωπικές του φιλοδοξίες. «Η παράταξη δεν μπορεί να περιμένει» απάντησε για την υποψηφιότητά του. Έριξε καρφιά και εναντίον όσων τον κατηγορούν ότι προεκλογικά δεν στήριξε τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως ένας πολιτικός πρέπει να συνομιλεί με την κοινωνία.

Δεν πιστεύω ότι ένας πολιτικός πρέπει να γίνεται τηλεπερσόνα. Δεν μου αρέσουν οι πολιτικοί που μιλούν πολλοί και προφανώς εργάζονται λιγότερο. Εγώ τις μάχες μου για τη ΝΔ τις έχω δώσει. 

Η ΝΔ δεν είχε ποτέ πρόβλημα στη Βουλή, κέρδιζε και κερδίζει τις κοινοβουλευτικές μάχες, έχει άξια στελέχη. Το πρόβλημά μας είναι στην κοινωνία, εκεί χάσαμε» απάντησε για το ότι δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής ως το 2019. «Θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος, που θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος» ανέφερε. Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για εκλογή πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι αν εκλεγεί θα παραιτηθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

O υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμη «δεν έχω τίποτα να προσάψω σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη» προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με τους συνυποψηφίους του, μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε:

Θα κάνουμε ντιμπέιτ χωρίς να είμαστε όλοι;

«Ή θα αλλάξουμε ή θα ξαναχάσουμε, η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει ένα δημοκρατικό κόμμα» τόνισε, ενώ προέβλεψε ότι θα είναι πρώτος στην εσωκομματική μάχη.

Σε ερώτηση για το ιδεολογικό του στίγμα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε «κεντροδεξιός».

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε βέβαιος τέλος ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.