Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και πρόκειται για την βουλευτή Μαρία Θελερίτη - Ο βουλευτής του Ποταμιού καταγγέλλει ότι αυτό συνέβη με ειδική τροπολογία σε νόμο Κατρούγκαλου ενώ η ενδιαφερόμενη ήταν εισηγήτρια του νόμου!


Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκύπτει μετά την καταγγελία του Χάρη Θεοχάρη για νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που εισέπραξε πρόσφατα ποσό 5.764 ευρώ ως υπερωρίες για την περίοδο που είχε αποσπαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα κομματικά γραφεία της Κουμουνδούρου.Όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση που έχει αναρτηθεί στην «διαύγεια» και επικαλείται στην ερώτηση – καταγγελία του ο κ. Θεοχάρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εισέπραξε το ποσό είναι η κυρία Μαρία Θελερίτη.

Ωστόσο, το ζήτημα λαμβάνει ευρύτερες διατάσεις καθώς η καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά από διάταξη που «παρείσφρησε» σε νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης. Από τα πρακτικά της Βουλής όμως ως εισηγήτρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την συζήτηση του νομοσχεδίου  ήταν η κυρία Θαλερίτη! Το πρόσωπο δηλαδή που είχε εύλογο προσωπικό συμφέρον για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος και για την ψήφιση της διάταξης που «φωτογραφίζει» την ίδια, αντί να κρατήσει τακτική σιωπής, ανέλαβε να παρουσιάσει το συνολικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η καταγγελία Θεοχάρη


Το θέμα προέκυψε μετά από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου αναφέρεται πως: «Αφενός η  καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά την τροποποίηση του ν. 3205/03, ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά θέματα με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε χρόνο κατά τον οποίο το δικαιούχο του ποσού πρόσωπο ήταν εν ενεργεία βουλευτής της συμπολίτευσης και συνεπώς είχε βέβαιο κι εύλογο προσωπικό συμφέρον για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

 Για το λόγο αυτό ζητείται να διευκρινιστεί σε ποιό βαθμό πρόκειται για κενό νόμου ή πρόβλημα ερμηνείας που αντιμετωπίστηκε με τη συγκεκριμένη διάταξη νόμου και προορίζεται να αφορά σε αόριστο πλήθος περιπτώσεων ή για φωτογραφική διάταξη που νομοθετείται κατά παραγγελία για να εξυπηρετηθούν  ημέτεροι» αναφέρει ο κ. Θεοχάρης για να προσθέσει «αφετέρου η άμεση και καθολική εκκαθάριση του παραπάνω ποσού κατά το χρόνο λήψης της απόφασης της ΠΕΔ Πελοπονήσσου δεν ήταν εφικτή, δεδομένου ότι δεν επαρκούσαν τα διαθέσιμα χρήματα του Προϋπολογισμού του φορέα για το  έτος 2015.

 Παρ’ ολ’ αυτά το Δ.Σ. της ΠΕΔ αποφάσισε την τροποποίηση του Προϋπολογισμού και μεταφορά του απαιτούμενου ποσού μεταξύ των ΚΑΕ του, ώστε τελικά η πληρωμή των υπερωριών για τη συγκεκριμένη περίπτωση να καταστεί δυνατή  με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε εκτός της Βουλής όλο και περισσότερες πόρτες κλείνουν σε ανέργους, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναζητούν με δαιδαλώδεις διαδικασίες τα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες ή τις αποζημιώσεις τους από τους εργοδότες τους. Από την άλλη εντός της Βουλής και ειδικότερα στα έδρανα της κυβερνώσας παράταξης ανάλογης φύσης θέματα φαίνεται να τυγχάνουν άμεσης νομοθετικής επίλυσης, ενώ οποιαδήποτε πρακτικά εμπόδια φαίνεται πως υπερκερνώνται. 

Τα παραπάνω εγείρουν σοβαρά ζητήματα τόσο ουσιαστικής νομιμότητας όσο και τήρησης κανόνων ηθικής τάξεως για την Κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθούν επαρκώς».Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.