Ενημέρωση πολιτών και μετά κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι αγρότες


Στοχεύοντας στην ενημέρωση των πολιτών πάνω στα θέματα που τους αφορούν και τις αντιδράσεις τους στα επιχειρούμενα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα γενικές συνελεύσεις, συνεντεύξεις Τύπου και ενημερωτικές εκδηλώσεις στις έδρες των δήμων. Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν στην Ξάνθη οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ακόμα η εκπροσώπηση των αγροτικών συλλόγων από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Τρίτης 10 Νοεμβρίου, που θα γίνει στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Καβάλας Νίκος Δημόπουλος επισήμαναν ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο επίκειται αφανισμός της αγροτιάς και προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις με κλείσιμο οδικών αρτηριών στον κάμπο του Νέστου και στον Έβρο.

«Δεν χρειάζεται να ρωτήσει κανείς τον λογιστή του», σημείωσε με έμφαση ο κ. Καλπακίδης, «για να του πει ότι είναι η ώρα να αρχίσει να μαζεύει χρήματα και να φύγει στο εξωτερικό. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα κέρδη από τις περισσότερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή μας κυμαίνονται μεταξύ 10.000-18.000 €, ίσως και λίγο λιγότερα και με δεδομένο ότι ο φόρος θ’ ανέβει στο 26%, θα μπει ένα επιπλέον 10% στα αγροτικά εφόδια, θα διπλασιαστούν οι εισφορές προς τον ασφαλιστικό φορέα, και θα πληρώνεται τέλος επιτηδεύματος, καταλαβαίνετε ότι ο λογαριασμός θα δείχνει μείον».

«Δεν μπορώ να καταλάβω», συνέχισε ο κ. Καλπακίδης, «εφόσον ζητείται από τους αγρότες, γιατί να μην πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος και οι επαγγελματίες βουλευτές. Γιατί να κόβονται οι συντάξεις στους υπερήλικες και να μένουν οι μισθοί των 5.000-6.000 € και τα τόσα προνόμια σε βουλευτές και μεγαλοϋπαλλήλους των ΔΕΚΟ»;

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.