Ασφαλιστικά μέτρα από την αποκλεισθείσα εταιρεία και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 


Βόμβα στα θεμέλια της κεντροδεξιάς παράταξης αποτελεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε χθες η εταιρεία Έξυπνα Συστήματα (Genius Systems) AE, αποκλεισθείσα από τον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά των υπευθύνων της ΝΔ με σκοπό να ανατεθεί ο διαγωνισμός στην Vodafone.
Ζητεί δε τη ματαίωση των εκλογών μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής.
Όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και στην αίτηση των ασφαλιστικών, η Genius Systems ανταποκρίθηκε εμπρόθεσμα στους όρους του διαγωνισμού υποβάλλοντας οικονομική και τεχνική προσφορά κόστους 545.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης 115.000 για την απασχόληση εξειδικευμένων χειριστών. Επικαλείται μάλιστα την ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) με τον Ιωάννη Παπαϊωάννου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΝΔ και τηλεφωνήματα «ακόμη και με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ» την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την εταιρία, η υποβληθείσα πρόταση: α) ήταν δεσμευτική για την ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και β) ήταν οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 150.000 ευρώ σε σχέση με τις 750.000 ευρώ που θα δοθούν στην Vodafone
 (σς δημοσιεύματα του τύπου) .
Περαιτέρω η εταιρεία υποστηρίζει ότι το τελικό κόστος θα υπερβεί το 1,2 εκατ ευρώ από τη στιγμή που θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι 1.900 περίπου χρήστες υπολογιστών εκείνη τη μέρα. Αποκαλύπτει δε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και στους 4 υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ.
Η αντίδραση Παπαμιμίκου
Mε ανάρτησή του στο Facebook αντέδρασε ο γραμματέας της ΝΔ στην αποκάλυψη του parapolitika.gr ότι η αποκλεισθείσα εταιρεία για την διεξαγωγή των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου άσκησε ένδικα μέσα για την ματαίωση της διαδικασίας.
Όπως γράφει "κάποιοι κάνουν τα πάντα για να μη γίνουν εκλογές στη ΝΔ ή προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο γιατί δεν θέλουν μεγάλη συμμετοχή. Θέλουν ένα κόμμα μικρό και κλειστό. Δεν θα τους περάσει όσες παρεμβάσεις και να κάνουν...."

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.