Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την έκρηξη στο ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου 2015, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, βρήκε η αντιτρομοκρατική.


Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την έκρηξη στο ΣΕΒ, στις 24 Νοεμβρίου 2015, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, βρήκαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μέσα σε καφάο στα Εξάρχεια.
Άγνωστος είχε επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ειδοποιώντας για τηνύπαρξη της προκήρυξης στη συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Σμολένσκι σε κάδο απορριμμάτων.
Η υπάλληλος επικοινώνησε με την αστυνομία αναφέροντας τα λόγια του αγνώστου. Αρχικά οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι στο συγκεκριμένο σημείο και συνέχιζαν την έρευνα.
Λίγο αργότερα μέσα σε καφάο εντόπισαν ένα στικάκι το οποίο φαίνεται να περιέχει την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για το ΣΕΒ.
Μεταφέρθηκε άμεσα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπου μετά από την εξερεύνησή του για γενετικό υλικό και αποτυπώματα, θα το άνοιγαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να  δουν το περιεχόμενο και την επωνυμία που αναλαμβάνει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αποθήκευσης της προκήρυξης σε usb έχει ομοιότητες με την επωνυμία «Επαναστατική Ανατροπή», μετάλλαξη της «6ηςΔεκέμβρη» όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.,  η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που έγινε στις 27 Μαρτίου 2013 στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλλι και Προπυλαίων, στην περιοχή της Ακρόπολης.
Και εκείνη η προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε ψηφιακή μορφή, σε στικάκι (memory stick), μέσα σε φάκελο, ο οποίος περισυνελέγη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν ειδοποίησης της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ο φάκελος με το επίμαχο στικάκι είχε  στο τέρμα των οδών Αναξαγόρα και Τσάφου, στην Καισαριανή, στην αναθηματική πλάκα «Άρη Βελουχιώτη». Στο σημείο όπου ο Θανάσης Κλάρας μίλησε για πρώτη φορά, το 1941, για ένοπλο αγώνα σε 12 Καισαριανιώτες συντρόφους του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.