«Ηταν μια καταδρομική επίθεση εναντίον μου. Κάθισα στο εστιατόριο και μετά από 10 λεπτά ήρθε κάποιος, με ρώτησε ποιος είμαι και μου έριξε αμέσως γροθιά. Στη συνέχεια άλλοι 10 με κουκούλες και κράνη με χτυπούσαν ασταμάτητα».


Με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου την άνανδρη επίθεση εναντίον του χθες το βράδυ στα Εξάρχεια. Ο βουλευτής μετά το επεισόδιο πήγε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», έκανε όλες τις εξετάσεις καθώς είχε θλαστικά τραύματα σε όλο του το σώμα.
Ο κ. Οικονόμου, αμέσως μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή πήγε να φάει με την παρέα του στο μπιστρό-μπαρ «Ζάχαρη και Αλάτι» επί της οδού Βαλτετσίου. Οι άγνωστοι μπήκαν ξαφνικά στο εστιατόριο και τον ρώτησαν εάν είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου. Μόλις εκείνος τους απάντησε «εγώ είμαι», του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν, με γροθιές και κλωτσιές, ενώ του φώναζαν «να μην ξαναπατήσεις εδώ». Ολοι τους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και δεν σταμάτησαν να χτυπούν τον βουλευτή παρά τις εκκλήσεις των παρισταμένων.
Αγριος ξυλοδαρμός του Β. Οικονόμου: «Αν πατήσεις το πόδι σου ξανά στα Εξάρχεια θα σε εκτελέσουμε» του φώναζαν οι κουκουλοφόροι
Μετά την άγρια επίθεση, η ομάδα των νεαρών εξαφανίστηκε και ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου έκανε σειρά εξετάσεων.
Κατά την έξοδό του ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Μπήκαν μέσα στο μαγαζί και με χτυπούσαν δέκα άτομα. Δεν μπορούμε να ζούμε σ' αυτή τη ζούγκλα. Αφού με χτύπησαν μου είπαν: "Αν πατήσεις ξανά το πόδι σου στα Εξάρχεια θα σε εκτελέσουμε". Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, και η κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν άβατα σε ένα πολιτισμένο κράτος».
Με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Οικονόμου, ενώ καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν».
«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», δήλωσε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.
Στον «Ερυθρό Σταυρό» επισκέφθηκε τον βουλευτή του κόμματός του και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη υψίστης βίας, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να σταματήσει να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές όπως κάνει μέρος των στελεχών του. «Καλώ την Ελληνική Αστυνομία να βρει, να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες» τόνισε.
Με τον βουλευτή επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Οικονόμου, ενώ καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.
Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».
Την συμπαράστασή του στον Βασίλη Οικονόμου εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Βασίλη κουράγιο. Η αλητεία δεν θα περάσει» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αλλες επιθέσεις
Στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν γίνει κι άλλες επιθέσεις κατά πολιτικών, όπως παλιότερα κατά του Γ. Βαρουφάκη αλλά και του Π. Σκουρλέτη, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί όπως στην περίπτωση αυτή.
Πριν μερικές εβδομάδες ιταμή επίθεση είχε δεχθεί ο βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος από ομάδα ακροδεξιών μπροστά στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
Το χρονικό των επιθέσεων κατά πολιτικών 

Τον Φεβρουάριο του 2012 ο υποψήφιος τότε, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών με νερά και καφέδες, στο Μαρούσι, την ώρα που μιλούσε με πολίτες σε καφετέρια της πλατείας.

Τον Δεκέμβριο του 2010, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Χατζηδάκης δέχθηκε άγρια επίθεση από διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δεχθεί μπουνιές  στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Τον Απρίλιο του 2012 ο Αδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου, δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια  σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιιλαδέλφειας.

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η  νύχτα της 10ης Σεπτεμβρίου του 2013 για τον  Θεόδωρο Πάγκαλο, όταν βρέθηκε εγκλωβισμένος σε ταβέρνα της Λαυρεωτικής από κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του και της προσωπικής του φρουράς, με γιαούρτια.

Επίθεση από αγνώστους στην οδό Κοραή είχε δεχθεί  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, μετά την ολοκλήρωση πορείας στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάιο του 2010.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα επίθεσης τον Απρίλιο του 2015, διότι έσπασε το άβατο των Εξαρχείων και πήγε εκεί για φαγητό με τη σύζυγό του. Σε αυτή  την περίπτωση η βία ήταν λεκτική και όχι σωματική.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.