Μαζί για την Κεντροαριστερά και την Αυτοδιοίκηση βρίσκονται πλέον η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Γιάννης Σγουρός.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του συνδυασμού «Αττική- Γιάννης Σγουρός-Μόνο με έργο» στην Περιφέρεια Αττικής περνώντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα ότι ενώνει τι δυνάμεις της με τον Γιάννη Σγουρό.. Στην εκδήλωση τιμήθηκε και η προσφορά του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καστρινάκη.

Η κα Γεννηματά ανέφερε ότι: «είναι μια συγκινητική στιγμή για μένα γιατί όσοι έχουμε περάσει από την αυτοδιοίκηση νιώθουμε για πάντα ότι ανήκουμε εκεί, είναι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου» και τόνισε ότι «ενωμένοι δίνουμε τη μάχη στην Αττική μέσα από την παράταξη που πρόσφερε τόσα στον πολίτη και είναι βέβαιο ότι έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα. Η ευχή μου είναι να πάμε μπροστά με την παράταξη, να αφήσουμε το στίγμα μας παντού. Στην κεντρική πολιτική σκηνή, μα και στην αυτοδιοίκηση. Η μεγάλη Προοδευτική Παράταξη μπορεί να αναγεννηθεί».

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ακόμη ότι:

Δουλέψαμε όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια και δώσαμε περιεχόμενο σε αυτό που κάποιοι έλεγαν «πουκάμισο αδειανό»

Σε αυτή εδώ την αίθουσα κάναμε τομές και προχωρήσαμε στην καθιέρωση της αιρετής περιφέρεια. Μας κατηγορούσαν κάποιοι ότι θα καταργήσουμε την Νομαρχία, ότι θα πάμε πίσω την αποκέντρωση, όμως ο Γιάννης Σγουρός ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης και αυτή η παράταξη, απέδειξαν πόσο δίκιο είχαμε τότε όταν δίναμε μάχες, όταν κρατηθήκαμε όρθιοι απέναντι στην λογική της συντήρησης που δεν ήθελε τίποτα να αλλάξει.

Διδαχτήκαμε από τους παλιότερους έναν πολιτικό πολιτισμό διαφορετικό στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Μας έμαθαν να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν και συνεργαστήκαμε άψογα παρά τις διαφορετικές απόψεις και τις αντιθέσεις με τους ανθρώπους που ήταν στις άλλες παρατάξεις της υπερνομαρχίας.

Σήμερα η αιρετή περιφέρεια δυστυχώς είναι ανύπαρκτη. Σταμάτησε να παράγει αποτελέσματα και έργο σταμάτησε να είναι δίπλα στους ανθρώπους και δυστυχώς πήγε πίσω από αγκυλώσεις και ιδεοληψίες και έγινε ξανά το μακρύ χέρι του κράτους.

Αυτά προσπαθήσαμε να αλλάξουμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαμε στίγμα και ταυτότητα. Και δουλέψαμε υπέρ του πολίτη.

Θέλω να συγχαρώ το Γιάννη για την πρωτοβουλία να βραβεύσουν το Γιώργο Καστρινάκη.

Ο Γιώργος μας έμαθε όλους τι σημαίνει πάθος για ζωή. Αγώνας, προσφορά στο συνάνθρωπο και αλληλεγγύη.

Μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε, δουλέψαμε κοντά του και τον θαυμάσαμε και τον θαυμάζουμε όλα αυτά τα χρόνια για το σθένος του την πυγμή του, την επιμονή του. Είναι πάντα μπροστάρης στους αγώνες και ποτέ δεν είχε μια δικαιολογία να είναι απών. Θέλω να τον συγχαρώ για άλλη μια φορά αν και ξέρει πόσο τον αγαπώ και τον εκτιμώ και θέλω να του πω κάτι που δεν ξέρει. Με τα απίστευτης εμπνεύσεις μηνύματα που μου στέλνει, μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη σε δύσκολες στιγμές».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.