"Ο 47χρονος Μητσοτάκης υπόσχεται σκληρή αντιπολίτευση"


Τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αντίπαλο δέος του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζει η γερμανική Handelsblatt τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ένα χρόνο μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί στο ελληνικό πολιτικό τοπίο παρά το γεγονός ότι αθέτησε προεκλογικές υποσχέσεις, επέβαλε νέα λιτότητα και επέστρεψε τη χώρα στην οικονομική ύφεση», επισημαίνει η εφημερίδα Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Και συμπληρώνει:

«Όμως η κυριαρχία του απειλείται. Ο 47χρονος Μητσοτάκης υπόσχεται σκληρή αντιπολίτευση. Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ και πρώην τραπεζικός έχει εξαιρετικές διεθνείς διασυνδέσεις, μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες και είναι σε θέση να προβάλει τον εαυτό του ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση όχι μόνο στους έλληνες ψηφοφόρους, αλλά και στους πιστωτές. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον υπό
πίεση. Η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό στην ελληνική βουλή εξελίσσεται σε μια ακόμα δοκιμασία για την κυβέρνησή του. 

Ανοιχτό παραμένει ωστόσο πως θα αντιδράσει ο πρωθυπουργός στη νέα πρόκληση. Θα μπορούσε να υποκύψει στον πειρασμό νέων, πρόωρων εκλογών πριν σταθεί γερά στα πόδια του ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η τακτική αυτή θα ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του. Αυτό που δεν αναμένεται πάντως είναι η συναίνεση των δανειστών. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να γνωρίζει ότι ένας ακόμα προεκλογικός αγώνας, ο τέταρτος μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα στο Grexit».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.