Τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας ήταν 14χρονος μαθητής, και τον τραυματισμό άλλων τριών, ενώ ακόμα υπάρχουν πέντε αγνοούμενοι, προκάλεσε χιονοστιβάδα που σημειώθηκε σήμερα στις Γαλλικές Άλπεις.


Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών νεκροί είναι ένας μαθητής, που παρασύρθηκε μαζί με άλλους εννιά μαθητές και τον καθηγητή τους, καθώς και ένας Ουκρανός που δεν ανήκε στην ομάδα των μαθητών.

Αρχικά, οι γαλλικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι μια παρέα δέκα μαθητών συνοδευόμενη από έναν εκπαιδευτικό επισκεπτόταν την περιοχή από τη Λιόν (νοτιοανατολικά) και παρασύρθηκε από τους όγκους χιονιού αργά το απόγευμα σε μια κλειστή πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο Deux Alpes.

Λίγο αργότερα ωστόσο επισήμαναν ότι οι ομάδες διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπων, εκτός της ομάδας αυτής.

Πέντε παιδιά αγνοούνται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν εάν έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι ή όχι, επισήμανε η χωροφυλακή.

Ένας από τους ανήλικους απεγκλωβίστηκε σώος, σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει αναπτύξει δυνάμεις διάσωσης με τη συμβολή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και τριών ελικοπτέρων, το ένα εκ των οποίων είναι εξοπλισμένο με μια θερμική κάμερα.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από χιονοστιβάδες. Πρόκειται για δύο σκιέρ από τη Λιθουανία οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 3 Ιανουαρίου στην Άνω Σαβοΐα,  έναν Ισπανό σκιέρ και ένα Τσέχο σκιέρ που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Ιανουαρίου στη Σαβοΐα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.