Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Ξεκινά αύριο Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις είτε με το παλαιό – καταργούμενο σύστημα, είτε με το νέο σύστημα.
Ήδη οι σχετικές εγκύκλιοι έχουν σταλεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία αίτηση που θα είναι εκπρόθεσμη.
Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν την Αίτηση – Δήλωση είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό τους. Στη συνέχεια θα τη συμπληρώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα πηγαίνουν στο σχολείο τους για να την υποβάλουν ηλεκτρονικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση θα πρέπει έως 29 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Με την ευκαιρία το Υπ. Παιδείας ενημερώνει τους υποψηφίους:
1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα). 
2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
3. Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. 
4. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει  το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.
Κάντε κλικ για να κατεβάσετε την αίτηση και τις εγκυκλίους

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.