Ενδείξεις ότι το Βερολίνο θα γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης είχαν οι γερμανικές αρχές, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σήμερα, η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων, οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. 


«Είχαμε μια ένδειξη, πριν από λίγο καιρό, για μια πιθανή επίθεση στη Γερμανία, στο Βερολίνο. Δεν έχουμε, εξ όσων γνωρίζω, τίποτα πιο συγκεκριμένο», δήλωσε ο Στέφαν Ρέντλιχ, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της πρωτεύουσας.

«Αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ότι στόχος της επίθεσης ήταν η Αλεξάντερπλατς ή το Τσεκπόιντ Τσάρλι, δεν έχουμε τίποτα απολύτως για αυτά, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις που διεξήχθησαν το πρωί σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας και στο Βερολίνο σχετίζονται με ένα πιθανό σχέδιο ακραίων ισλαμιστών να επιτεθούν στην Αλεξάντερπλατς, μια πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται και ο περίφημος πύργος της τηλεόρασης.

Οι εισαγγελικές αρχές απέφυγαν να σχολιάσουν την πληροφορία της εφημερίδας, η οποία επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις έρευνες.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.