Χιλιάδες κόσμου βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στις πορείες διαμαρτυρίας κατά του Ασφαλιστικού.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της πρωτεύουσας. Ενδεικτικό της συμμετοχής του κόσμου είναι πως η πορεία του ΠΑΜΕ εκτείνεται από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα, το κέντρο της Αθήνας αστυνομοκρατείται, καθώς αστυνομικοί, ΜΑΤ και κλούβες βρίσκονται σε κάθε στενό. 

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων. Είναι πρωτοφανής η μαζική αποχή και των καταστημάτων, που έχουν κατεβάσει ρολά. 
Υπενθυμίζεται πως η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10:30 στην Ομόνοια και πλέον έχει φτάσει στη Βουλή. 

 

Κουτσούμπας: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα
Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετέχει και ο Δημήτρης Κουτσούμας, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι», δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Συγκεντρώσεις & πορείες σε όλη τη χώρα
Στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, ταξί αλλά και αγρότες διαδήλωσαν από το κέντρο της πόλης προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ πορείες πραγματοποιούν το ΠΑΜΕ αλλά και αντιεξουσιαστές.
Στη Λάρισα πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και πορεύτηκαν σε δρόμους της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη την πόλη είναι ελάχιστα τα καταστήματα που έχουν ανοίξει σήμερα, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.
Παρόμοια εικόνα και στη Λιβαδειά, όπου όλα τα καταστήματα έκλεισαν, ενώ οι αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου μπήκαν στην πόλη με τα τρακτέρ τους για για να διαδηλώσουν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Πρωτοφανής λαοθάλασσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε πλήρη εξέλιξη τρία μέτωπα του ΕΚΗ, του ΠΑΜΕ και των αγροτών. Πριν από λίγο η μεγάλη πορεία των διαμαρτυρόμενων (εργαζομένων, άνεργων, συνταξιούχων ) ξεκίνησαν από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας και την ίδια ώρα η ουρά της πορείας ήταν στον Άγιο Μηνά. Στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ που συμμετέχουν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο των αγροτών.
Επικεφαλής ένα φέρετρο για την «ταφή» του ασφαλιστικού. 


Στην Πάτρα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή αγροτών με τα τρακτέρ τους, φοιτητών και εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και ελεύθεροι επαγγελματίες έδωσαν το χρώμα στην πορεία που έγινε, ενώ το σύνθημα των 3.000 περίπου διαδηλωτών που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.