Πάνω από 60.000 άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στο ελληνικό έδαφοςΤη φράση «υπάρχει κίνδυνος να μας κλείσουν τα σύνορα» χρησιμοποίησαν σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ο Γιάννης Δρασάκης και ο Γιάννης Μουζάλας δείχνοντας ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο και είναι προετοιμασμένη απέναντι στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα. Και οι δύο υπουργοί παραδέχθηκαν επίσης ότι σε μια τέτοια εξέλιξη στο ελληνικό έδαφος να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες. Ωστόσο και οι δύο εκτίμησαν ότι ο αριθμός των 50.000-60.000 ανθρώπων που ανέφεραν είναι μια διαχειρίσιμη κατάσταση.
Μάλιστα πολλοί εκτιμούν ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο από τη ζώνη του Σένγκεν» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι υπάρχει πιθανότητα για μια περίοδο να χρειαστεί να διαχειριστούμε 50-60.000 πρόσφυγες στα βόρεια σύνορά μας, γι' αυτό και επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα οξύ πρόβλημα που ενδεχομένως βγει εκτός ελέγχου. Πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι στα σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» διεμήνυσε.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται «για να μας κλείσουν τα σύνορα»
Ψάχνουν χώρους στην Αττική για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες
Στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλου προς τους δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να προτείνουν το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα, χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων, ώστε να προλάβουν τυχόν κλείσιμο των συνόρων.
«Θα δημιουργηθεί το κέντρο στο Σχιστό, ωστόσο ζητάμε από τους δημάρχους της Αττικής -γιατί η Αττική πιθανόν να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος λόγω του λιμανιού του Πειραιά- να μας υποδείξετε και άλλο χώρο», επισήμανε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια  σύσκεψης της περιφερειακής Ένωσης δήμων Αττικής για το προσφυγικό το βράδυ της Τετάρτης, στην οποία εκπροσώπησε τον Γιάννη Μουζάλα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.