Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Την προβολή προλόγισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, και την παρακολούθησαν μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Διεθνούς Πανεπιστημίου, υπό τον Επ. Καθηγητή της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Μανόλη Μανωλεδάκη.
Το ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας» αποτελεί συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του Πολιτιστικού Σωματείου «Διάζωμα».
Την επιστημονική επιμέλειά του είχαν οι κ.κ. Τζένη Βελένη, αρχαιολόγος και Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και Γιώργος Καραδέδος, αρχιτέκτονας, αρχαιολόγος, αναστηλωτής, αναπληρωτής καθηγητής Α.Π.Θ., ενώ την σκηνοθεσία του είχε ο κ. Γιώργος Μπότσος.
Με έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκαν επί 1,5 χρόνο κινηματογραφικές λήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τις ανασκαφές, τα μουσεία, κ.λπ., της Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ», διάρκειας περίπου 50 λεπτών, συνιστά μια εύληπτη, ελκυστική και διδακτική ξενάγηση στις μεγάλες πόλεις και στα μνημεία θέασης και ακρόασης (θέατρα, στάδια, ωδεία) της Κεντρικής Μακεδονίας, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους, στο Δίον, τις Αιγές-Βεργίνα, την Πέλλα, την Μίεζα, την Θεσσαλονίκη, από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ.
Αντίτυπα του DVD με το ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ» θα διανεμηθούν, ως δωρεά της ΠΕΔΚΜ, σε όλα τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.