Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, παρουσία του Δημάρχου κ. Μαυρίδη,  συνάντηση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας με σκοπό τη συζήτηση για τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών για την αντιπυρική περίοδο 2016.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την εμπλοκή όλων των φορέων σε δράσεις και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι ο Δήμος έχει  ήδη προνοήσει για τη λήψη μέτρων πρόληψης και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με υδροφόρα οχήματα και οδηγούς ενώ ταυτόχρονα έχει εντατικοποιήσει  τους καθαρισμούς βλάστησης στα ιδιωτικά οικόπεδα.
Παρόντες ήταν, εκτός του Δημάρχου Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Μαυρίδη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Παπανικολάου, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου κ. Φραγκούλης, ο υπεύθυνος γραφείου πολιτικής προστασίας κ. Αντωνόπουλος, η κ. Καραμάνου από την αυτοτελή διεύθυνση πολιτικής Προστασίας, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού τμήματος Πεύκης κ. Αντωνίνης και η υποδιοικητής από το τμήμα Τροχαίας της Κηφισιάς κ.Τζερεμέ. Παρόντες ήταν επίσης από το 9ο πυροσβεστικό σώμα ΟΑΚΑ ο υποδιοικητής κ. Κούρος, από το δασαρχείο Πεντέλης η κ. Ξουραφά, εκπρόσωπος από την Εθελοντική οργάνωση πολιτικής προστασίας του Δήμου κ. Ιακωβίδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης κ. Δελατόλα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.