Ιστορική αναμένεται να είναι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου την επόμενη εβδομάδα στη Λέσβο, ώστε να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες.


 Για τον ίδιο λόγο έχει προσκληθεί και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πάπας Φραγίσκος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ πιθανότατα θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου «στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας».

Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Σύνοδο, «σκοπός της επισκέψεώς του, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη.

Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ενώ παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. 

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από την Ιταλία καθώς αναφέρεται πως ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να μεταβεί στη Λέσβο την Παρασκευή 15 Απριλίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες και με στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας στο θέμα αυτό.

Όπως «διαρρέει» από την Αγία Έδρα, στη Λέσβο είναι πιθανόν να μεταβεί και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον οποίο ο Φραγκίσκος ως γνωστόν διατηρεί στενές, αδελφικές σχέσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.