Μετά από Προεδρικό Διάταγμα


Λουκέτο μπήκε στον Μύρτο της Κεφαλονιάς, μια από τις ομορφότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες στον κόσμο, με στόχο την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας.

Συμφωνα με την «Real News», η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις.

Το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε, απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας, έτσι ώστε όπως λένε χαρακτηριστικά οι ντόπιοι «να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες».

Ο ενιαίος πλέον δήμος Κεφαλονιάς προσέβαλε το 2011 στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση, καθώς θα ισοδυναμούσε με οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πριν από 2 μήνες συζητήθηκε η προσφυγή του δήμου Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα η οριστική απόφαση να είναι πλέον ορατή:

«Δεν έχουμε αυταπάτες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την υπόθεση ειδικά όταν κάτι τέτοιο το έχει ζητήσει ένας πρώην δήμος του νησιού. Αν συμβεί αυτό θα επιβιώσουν οι νυχτερίδες, που δεν τις έχουμε δει ποτέ, οι άνθρωποι θα φύγουν μετανάστες και το νησί θα σβήσει από τον τουριστικό χάρτη αφού ο Μύρτος είναι το δυνατό μας χαρτί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Διονύσης Λυκούδης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.