Διεκόπη η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς -Στον αέρα η αξιολόγηση


Σταμάτησαν οι συνομιλίες με την Τρόικα τα ξημερώματα καθώς οι δυο πλευρές φάνηκε οτι δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, παρά την αισιοδοξία που προσπαθούσε να καλλιεργήσει τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. 
«Αποφασίστηκε παύση συζητήσεων για να πάμε στην Ουάσιγκτον. Συμφωνούμε και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική Κυβέρνηση ότι υπήρξε πρόοδος στα μεγάλα θέματα που χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα ισχυρό κείμενο για συμφωνία . Θα επιστρέψουν μετά τη Δευτέρα για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22/4.Θα καταλήξουμε στο staff level agreement λίγο πριν Eurogroup. Υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπήρχαν πολλά μικρά δεν έβγαινε να γραφτεί το staff level agreement όσο περνούσε ο καιρός και γι αυτό το λόγο δε θα μπορούσαμε να το κλείσουμε μέχρι σήμερα τα χαράματα γιατί οι θεσμοί θέλουν να φύγουν αύριο», είπε ο κ. Τσακαλώτος στις 2 τα ξημερώματα οπότε και σταμάτησαν οι συζητήσεις. 
Τι συνέβη
Κυβέρνηση και Θεσμοί δεν φαίνεται να τα βρίσκουν τουλάχιστον στα θέματα των «κόκκινων» δανείων και του φορολογικού. Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα αποχώρησαν τα τεχνικά κλιμάκια και οι υπουργοί  προσπαθούσαν να πείσουν τους ξένους απεσταλμένους ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να δεχθεί να χάσει και στα τρία μέτωπα. Ετσι, αποφάσισαν την παύση των συζητήσεων. 
Σε πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση 
Τώρα η διαπραγμάτευση θα μεταφερθεί σε πολιτικό επίπεδο με την κυβέρνηση να επιχειρεί στην Ουάσινγκτον όπου θα πάνε οι εκπρόσωποι των Θεσμών αλλά και ελληνική αντιπροσωπεία για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, μια συμφωνία στις επαφές με την Κριστιν Λαγκάρντ  και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.