Ο Economist βλέπει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα -Το πιστωτικό γεγονός και η απειλή του Grexit


Στο ίδιο έργο θεατές γράφει ο Economist αναφερόμενος στην Ελλάδα και στο σενάριο των πρόωρων εκλογών, με το οποίο φλερτάρει για ακόμα μία φορά η χώρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 20η Ιουλίου λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ και η χώρα, αν δεν έχει πάρει τη δόση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη.
Ο Economist γράφει πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που δικαιούται βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι με αντάλλαγμα βέβαια να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση, η οποία όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος του κειμένου έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση έχει προς το παρόν χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τον Μάιο ίσως και τον Ιούνιο. Αλλά από τις 20η Ιουλίου, όπου λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ η χώρα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, σχολιάζει ο Economist.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.